Wikipedia a bagat in faliment Encarta, produsa de Microsoft

Ma bucur ca cineva a invins gigantul Microsoft šŸ™‚
encarta
Microsoft renunta la enciclopedia Encarta, dupa un lung razboi pentru suprematie cu Wikipedia.

Software-ul pentru Encarta va fi scos din magazine pana in luna iunie, iar site-urile aferente din intreaga lume vor fi inchise pana la sfarsitul lui octombrie, au anuntat reprezentantii companiei, scrie The New York Times.

In ianuarie, Wikipedia atragea 97% dintre utilizatorii de enciclopedii online, in timp ce Encarta era pe locul doi, cu doar 1,27%. De asemenea, informatiile din Encarta erau depasite, in schimb ce Wikipedia beneficiaza de colaboratori din toata lumea, fiind mult mai bine pusa la punct.

La mijlocul anilor 1980, cand Bill Gates a initiat proiectul Encarta, aceasta enciclopedie era la fel de amenintatoare pentru cele traditionale precum Wikipedia s-a dovedit pentru Encarta azi.

In era pre-internet, Encarta reprezenta o incercare a Microsoft de a oferi valoare adaugata produselor sale si de imbunatatire a experientei utilizatorilor de PC-uri. Insa, pe masura ce au aparut informatii online gratuite, cumpararea unui DVD cu aceste informatii, chiar daca erau prezentate intr-o forma grafica mult mai buna, nu se mai justifica.

Mathias Schindler, unul dintre administratorii Wikipedia din Germania, a spus ca a trimis deja un e-mail catre Microsoft, rugandu-i sa ii ofere materialul Encarta pe care nu il mai folosesc, avand in vedere ca gigantul american avea acces la o baza de date de fotografii impresionanta, Corbis.
sursa ziare.com

You may also like...

1 Response

  1. Parejas says:

    Hola de parte de parejaspareja.es, encontre tu blog navegando por la red buscando enciclopedia encarta en google. Me parece super interesante la informaciĆ³n que tienes en tu blog y sin lugar a dudas regresare a leerlo. Tengo una pregunta, si podria traducir tu blog “Wikipedia a bagat in faliment Encarta, produsa de Microsoft | O zi in care tu iesi in castig” y aƱadirlos a un de mis blogs en italiano? Y por supuesto con el link direccionando a tu blog. Estare esperando tu respuesta. parejaspareja.es

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *