Vama a investit 1,2 milioane euro intr-un sistem informatic performant

Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV) a incheiat miercuri un program Phare de 1,2 milioane euro, necesar corelarii sistemului national de control la frontiera cu reglementarile Uniunii Europene (UE), care s-a derulat pe o perioada de 12 luni.

Programul intitulat “Migrarea tehnologica a sistemelor IT ale Autoritatii Nationale a Vamilor la aceleasi sisteme de operare, servere de baze de date si aplicatii” a avut ca scop sa permita autoritatii vamale romane sa pregateasca mediul tehnologic si cadrul operational necesar pentru adoptarea schimbarilor impuse de programul “Vama Electronica” al Comisiei Europene, informeaza NewsIn.

Este vorba de simplificarea procedurilor vamale comunitare, implementarea prevederilor Codului Vamal Modernizat, a mediului “paperless”, modernizarea mijloacelor de comunicare electronica si protectia spatiului comunitar.

Fondurile nerambursabile au fost folosite pentru imbunatatirea (upgradarea si updatarea) aplicatiilor IT ale Vamii si a interfetelor la ultimele versiuni ale mediului de operare, centralizarea aplicatiilor de baza si integrarea acestora ca parte a Sistemului Informatic Integrat Vamal (S.I.I.V.).

De asemenea, s-a avut in vedere implementarea optimizarilor specifice si unificarea seturilor de date, imbunatatirea retelei de comunicatie si a securitatii acesteia la nivelul ANV, upgradarea gestionarii si monitorizarii retelei.

In plus, s-a urmarit crearea unei strategii IT a ANV pe perioada 2009-2013, a unui studiu de fezabilitate privind implementarea strategiei, introducerea sistemelor informatice intr-un sistem de documentare electronica, precum si pregatirea personalului pentru asigurarea administrarii sistemului si intretinerii infrastructurii.(sursa ziare.com)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *