Unde a AJUNS: Ioana Maria Vlas, comentator economic pentru trustul Intact

Fostul pesedinte al SOV Invest, Ioana Maria Vlas, a devenit miercuri comentator economic la cotidianul Financiarul, parte a trustului de presa Intact, condus de fiica lui Dan Voiculescu, Camelia.

“Doamna Ioana Maria Vlas a fost cooptata in echipa de comentatori economici ai cotidianului Financiarul, parte a trustului de presa Intact – presedinte doamna Camelia Voiculescu.

Alegerea Domniei Sale pentru a avea puncte de vedere in legatura cu criza din Statele Unite, Europa, dar si privind dificultatile din economia romaneasca (fluctuatii curs, cadere bursa) s-a facut pe baza experientei sale recunoscute de lumea financiar-bancara din Romania”, se arata intr-un comunicat publicat in paginile cotidianului Financiarul .

Financiarul este cotidianul economic al trustului Intact, directorul general al publicatiei fiind Gabriela Vranceanu Firea.

Vlas a fost presedinte al SOV Invest, firma de investitii care a administrat Fondul National de Investitii iar sub presedintia ei, in 1999, FNI a falimentat, pagubind sute de mii de investitori. Vlas a fugit din tara si a fost data in urmarire generala in cazul FNI. Pe 27 martie 2003 ea s-a predat autoritatilor romane.

Pe 13 octombrie 2005 a fost condamnata la 20 de ani de inchisoare in cazul FNI, dar a fost eliberata in aprilie 2008.

Curtea de Apel Bucuresti a condamnat-o pe Ioana Maria Vlas, in data de 18 iunie 2008, la 10 ani de inchisoare, decizie care o inlocuieste pe cea data de Tribunal in 2007, prin care fostul administrator al SOV Invest a primit 13 ani de detentie in cazul FNI. (sursa ziare.com)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *