Una dintre cele mai mari retele de piratarie oprita in Suedia

Autoritatile au sechestrat un server ce continea 65 de TB de date, constand in filme, seriale TV, programe de calculator si muzica, toate piratate, fiind considerata cea mai mare captura de acest gen in Suedia.

Serverul apartinea unui barbat din Stockholm, care era banuit de mai multa vreme de incalcarea drepturilor de autor, scrie Cnet.

Captura vine imediat dupa ce proprietarii site-ului The Pirate Bay au fost chemati in instanta pentru a se apara impotriva acuzatiilor ca ar fi ajutat milioane de utilizatori sa descarce ilegal filme, muzica si software aflate sub drepturi de autor.

Desi Pirate Bay nu a fost acuzat ca ar fi in spatele serverului, Peter Sunde, un purtator de cuvant pentru site-ul de file-sharing, a declarat ca nu crede informatiile date de Agentia Antipiraterie, care au descris captura drept cea mai importanta din istoria tarii.

“Mai mult de 800.000 de persoane au incarcat fisiere pe Pirate Bay, asa ca nu cred ca serverul este sursa problemei. Este, poate, o parte importanta a sursei,” a spus Sunde.

Reprezentantii Agentiei Antipiraterie au declarat ca serverul facea parte din reteaua FTP de nord, denumit Sunnydale, ce contine zece servere in total. In urma sechestrului, reteaua FTP nu a mai putut fi accesata online.

“Piratii bine organizati par sa fi fost prea increzatori in privinta capacitatii lor de a se ascunde, dar am dovedit ca ii putem gasi pe cei responsabili,” a declarat Henrik Ponten, un avocat al Agentiei Antipiraterie.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *