Un plugin care mi-a mancat zilele : WP-Ban

Fiind moderator pe un blog, care are peste 100 de comentarii pe zi, am considerat ca o solutie buna pentru eradicarea comentatorilor “tampiti” este utilizarea pluginul de WordPress : WP-Ban.
Mi-a atras atentia acest plugin mai ales faptul ca poti bana un comentator per IP sau clasa de IP si l-am considerat util. Un plus in alegerea mea a fost si utilizarea de alte pluginuri facute de aceeasi baieti.

Toate bune si frumoase timp de 2 saptamani. Pe urma au inceput problemele, adica, homepage-ul se incarca in 10sec, apoi dupa inca o saptamana homepage-ul se incarca in 30sec, dar partea ciudata a fost ca si pe interfata de admin se intampla acelasi lucru.

Am incercat timp de 2 zile sa folosesc fel si fel solutii, caching, schimbare de tema..nimic. Pe urma am inceput sa iau la puricat utile pluginuri instalate de mine.
Nu mi-a atras atentia WP-Ban din prima, deoarece dadusem doar 5 banuri 🙂 , dar dupa ce m-am uitat in algoritm m-a luat capul. Metodele de validare a unui comment crestea exponential cu numarul posturilor… ceea ce e very wrong.
In loc sa verifice ceva simplu, adica tu X, ce IP ai? nu esti in baza de date… atunci poti posta, WP-Ban verifica postul, din nou toate comentarile + alte kkturi inutile.

Si rezultatul era: o pagina de 30k (de text + 10linkuri interne + 3 externe) sa ia 30sec, cateodata si 1 min.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *