UE ar putea aproba joi tariful de 11 eurocenti pentru un SMS in strainatate

Ministrii Telecomunicatiilor din Uniunea Europeana ar trebui sa ratifice, joi, limitarea la 11 eurocenti a pretului mesajelor scrise trimise in strainatate, masura principala a unui nou set de reglementari menite sa scada factura de telefonie mobila a cetatenilor europeni.

Parlamentul European urmeaza sa se pronunte, inca, in aceasta chestiune, informeaza AFP.

Dupa ce au introdus vara trecuta primele plafoane pentru tarifele la apelurile vocale efectuate sau primite pe un telefon mobil in strainatate, reprezentantii statelor UE considera, aproape in unanimitate, ca trebuie sa mearga mai departe.

In ceea ce priveste detaliile, oficialii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au dezbatut indelung cu privire la momentul din care operatorii trebuie sa factureze la secunda durata apelurilor vocale.

Atat presedintia franceza, cat si raportorii parlamentari estimeaza ca reprezentantii parlamentari ai celor 27 de tari au pareri apropiate referitoare la acest pachet, ca sa ajunga la un compromis inainte de sfarsitul legislaturii.

Comisarul european pentru telecomunicatii, Viviane Reding, a acuzat, totusi, oficialii din cele 27 de state ca nu iau suficient in considerare munca eurodeputatilor, estimand ca ar dura mult mai mult decat se estimase sa se ajunga la un compromis.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *