Tumorile pot fi distruse prin consumul de peste

Omega3, substanta continuta de grasimile provenite din peste, poate reduce tumorile si intra in componenta unuia dintre cele mai efeciente medicamentele folosite in chimioterapie.

Potrivit cercetatorilor egipteni, citati de Reuters, somonul este pestele cel mai bogat in Omega3. Acestia au demonstrat, in cadrul unui studiu publicat in urma cu o saptamâna, ca, prin consumul de carne de peste grasa, dimensiunile tumorilor pot fi reduse.

“Un nou medicament care are in componenta acid docosahexanoic (DHA)- substanta aflata in grasimile de peste – si cisplatin va fi folosit in tratarea tumorilor solide”, a declarat A.M. El-Mowafy, de la Universitatea Mansoura din Egipt, conducatorul studiului.

PANACEU

“A fost dovedit, de asemenea, ca DHA poate avea, singur, efecte remarcabile in tratarea tumorilor, dar si ca potenteaza beneficiile cisplatinului – medicament folosit in chimioterapie”, spune medicul
egiptean. Acesta se bazeaza si pe rezultatele cercetarilor colegilor americani, care au aratat ca o dieta bogata in Omega3, acid
gras care se regaseste in carnea de somon, macrou, scrumbie, hering si sardine, protejeaza impotriva cancerului de prostata, chiar si pe barbatii cu risc major de a contracta aceasta boala.

Acizii grasi, care pot fi regasiti si in alimente precum nucile sau verdeturile, au si efecte antiinflamatorii, fiind recunoscuti pentru contributia lor la prevenirea afectiunilor cardiace.

In studiul lor, cercetatorii egipteni au descoperit ca, la nivel molecular, DHA reduce acumularea globulelor albe si previne simptomele generate de nivelul scazut de antioxidanti din organism , toate acestea fiind considerate drept principala cauza a cresterii tumorilor.

In plus, s-a mai dovedit ca acizii grasi sunt benefici si pentru tratarea leziunilor renale generate de chimioterapie.

Sunt putin sceptic sa cred ca este real acest studiu sau ca exista mari sanse in combaterea tumorilor dar daca e asa atunci este un pas mare facut de stiinta si multe sanse la viata pentru cei care au diverse tumori.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *