Supercarburantii, doar o pacaleala

“Supercarburantii” scumpi, care promit performante imbunatatite ale masinii, sunt o pierdere de bani, a demonstrat un raport intocmit de o organizatie a consumatorilor din Marea Britanie.

Cu toate ca sunt mai scumpi decat carburantii obisnuiti, si, per total, de-a lungul unui an scot din buzunarul soferilor cu aproape 120 de euro mai mult, supercarburantii nu aduc vreun beneficiu notabil nici masinii, nici mediului, relateaza Daily Mail.

Raportul sustine ca “firmele de carburanti sustin supercarburantii, insa acestia nu economisesc banii, nu imbunatatesc performanta masinii nici nu salveaza mediul”.

Au fost testate trei marci de supercarburanti – Shell V-Power, Tesco Super Unleaded si BP Ultimate Diesel. Raportul a conchis ca in comparatie cu carburantii obisnuiti “exista prea putine justificari pentru a-i folosi”.

“Supercarburantii sunt mai scumpi la pompa insa cei care le fac publicitate sustin ca acestia optimizeaza economia de carburant a masinii si maresc puterea”, se arata in raport.

“Fiecare supercarburant are doar un efect marginal asupra emisiilor poluantilor masurati, in pofida celor care le sustin performantele in ceea ce priveste protejarea mediului. Pentru a reduce emisiile unei masini, este bine sa conduci mai putin si mai economic, decat sa schimbi carburantul. Ar putea exista beneficii la folosirea supercarburantilor pe termen lung, intrucat ar putea prelungi longevitatea motorului. Insa economia facuta prin reducerea facturilor la reparatii s-ar putea produce abia dupa multi ani”, subliniaza documentul.

Cum era de asteptat, companiile ale caror supercarburanti au fost testati neaga rezultatele raportului si sustin ca produsele lor indeplinesc toate criteriile de performanta. (Maria Ionescu, Sursa: Ziare.com)

You may also like...

1 Response

  1. admin says:

    Eram de mult convins de acest lucru, deoarece foloseam EFIX si mergeam 450km , iar cu cea normala atingeam si 600km.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *