Stiati ca … cactusii…

Omul cultiva catusi nu doar ca plante ornamentale ci si pentru propria alimentatie sau ca furaj pentru animale? Opuntia ficus-indica, de exemplu, este crescuta in tari precum Mexic, Algeria, Chile etc pentru fructele sale comestibile denumite “tuna”.

“Tuna”, fructul cactusului Opuntia ficus-indica, inseamna “para tepoasa”? Acesta se aseamana la gust cu un kiwi si este folosit in alimentatia oamenilor de peste 9000 de ani!

pachycereus
Cel mai inalt cactus se numeste Pachycereus pringlei care poate atinge chiar 19.2 metri (maximul cunoscut pana acum)?

blossfeldia-liliputiana
Cel mai mic cactus descoperit pana acum apartine speciei Blossfeldia liliputiana si masoara aproximativ 1 centimetru in diametru?

Mirosul florii de cactus american poate fi simtit chiar si la o departare de 1 km? Aceasta este cea mai puternic mirositoare planta cunoscuta.

Toate speciile de cactus sunt protejate de o conventie (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora) adoptata la nivelul guvernelor mai multor tari, prin care se incearca protejarea speciilor pe cale de disparitie?

Imaginea unui cactus este prezenta pe stema Mexicului? Aceasta infatiseaza un vultur auriu mexican aflat cu picioarele pe un cactus si tinand in plisc un sarpe.

Sursa

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *