Sobolanul-bufnita, ultima fita printre iubitorii de animale

Noua moda in materie de animale de casa in Marea Britanie sunt animalele numite “sugar glide” care provin din Australia.

Magazinele de animale de casa sunt “bombardate” cu cereri de la iubitorii de animale care isi doresc sa cumpere animalutele zburatoare, informeaza The Mirror.

“Sobolanii-bufnita devin cele mai populare animale de casa”, a declarat Uohn Hepburn, proprietarul unui pet shop din Southampton. Sian Bailey, asistenta la un centru veterinar, a declarat ca nu toate persoanele care intretin aceste animalute sunt constienti de grija excesiva pe care trebuie sa le-o acorde.

“Sugar glide devin un fenomen obisnuit si multi oameni calatoresc prin toate tarile cu ei. Sunt ingrijorata ca vor deveni populari si oamenii se vor plictisi de ei. Din cauza ca nu sunt ingrijiti cum se cuvine cateva exemplare au fost aduse la centru pentru a primi ingrijire”, a mai mentionat Bailey.

Asociatia pentru protectia animalelor din Marea Britanie a anuntat ca animalutetele nu sunt recomandate ca animale de casa in aceasta tara. “Aceste animale sunt obisnuite cu o temperatura mare, iar in conditiile de viata din Marea Britanie pot chiar sa moara”, au mai mentionat acestia.

Sugar glide este originar din Australia si a fost tinut in captivitate in urma cu 10 ani, in Statele Unite ale Americii. Un exemplar costa in jur de 150 de lire sterline. (Sursa: Ziare.com)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *