Reteta de mancare romaneasca : Batoane cu nuci

Am mancat asa ceva acuma cateva zile. Mi-a placut la nebunie.

Reteta de mancare romaneasca : Batoane cu nuci

Descrierea retetei:
Aceste batoane sunt delicioase si se pot pastra pana la 3 saptamani
batoane_cu_nuci
Ingrediente batoane cu nuci:

Aluatul: 250 g zahar pudra
250 g nuci macinate
3 galbenusuri
2 linguri faina
1 lingurita rasa de scortisoara
1 varf cutit cuisoare pisate
coaja rasa si zeama de la o lamaie
Glazura: 2 albuse de ou
150 g zahar pudra
5 picaturi zeama de lamaie

Modul de preparare a retetei:
Se framanta toate ingredientele de mai sus. Din aluat se intinde o foaie groasa de un cm. Se taie batoane lungi de 7 cm si late de un deget si se aseaza pe o tava unsa cu unt si presarata cu faina, cu distanta intre ele.
Se face o glazura amestecind albusul cu zaharul si zeama de lamaie pana se albeste si se intareste compozitia. Se glaseaza batoanele cu cornetul de ornat prajituri sau cu o lingurita de desert. Se introduce tava in cuptor la foc slab 20-25 minute ca sa se coaca batoanele dar sa nu se ingalbeneasca glazura.

Sursa

You may also like...

2 Responses

  1. cris says:

    Comentam un alt articol si am observat ceva familiar. Ma bucur ca au fost pe gustul tau, pune te rog si un link catre http://www.retete-mancare.ro/retete-culinare-Batoane_cu_nuci-e0.html. Fara redirect, nofollow pls. TY!

  2. mike says:

    totul are DO FOLLOW 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *