Ramasitele celui mai vechi caine domestic dateaza de acum 31.700 de ani

Ramasitele celui mai vechi caine domestic dateaza de acum 31.700 de ani, potrivit cercetatorilor belginei care au descoperit scheletul unui caine considerat stramosul cainelului “modern” si care se aseamana cu cei din rasa husky siberian.

Ramasitele canine descoperite in Pestera Goyet din Belgia de oamenii de stiinta belgieni sunt cele mai vechi excavate pana acum. Mai mult, cercetarile arata ca acesti caini se hraneau cu carne de cal si ren, informeaza Daily Mail.

“Fizic, cainii din Paleolitic semanau foarte bine cu cei din rasa Husky siberian de astazi, dar ca dimensiune erau mult mai mari, comparabili cu caini ciobanesti. De asemenea, cainele din paleolitic avea botul mai lat si mai scurt si cutii craniene mai mari decat lupii de azi”, a precizat Mietje Germonpré, paleontolog la Institutul Regal de Stiinte Naturale din Belgia.

Germonpré sustine ca domesticirea acestora a inceput atunci cand vanatorii preistorici au omorat o femela lup si i-au luat puii acasa, crescandu-i in mijlocul oamenilor.

Studii recente realizate pe vulpile argintii au aratata ca atunci cand puii docili sunt pastrati si ingrijiti cu atentie, sunt necesare doar zece generatii de reproducere pentru ca schimbarile morfologice sa isi faca efectul.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *