Primul telefon mobil capabil sa citeasca si sa traduca texte

Primul telefon mobil capabil sa citeasca si sa traduca texte a fost lansat in Seattle, in cadrul celei de-a 59-a conferinte anuale a Asociatiei Internationale a Dislexicilor.

Aparatul este destinat orbilor si persoanelor cu deficiente de citire, putand reda o varietate larga de limbi, printre care engleza, franceza, germana, italiana si castiliana, si fiind capabil sa faca traduceri dintr-o limba in alta, scrie Cotidianul.
Mai precis, dispozitivul fotografiaza textele dupa care le citeste cu voce electronica tare.

Inovativa tehnologie aflata la baza lui, botezata knfbREADER Mobile, este un produs al joint venture-ului intre compania KNFB Reading Technology, infiintata de inventatorul Ray Kurzveil, si Federatia Nationala a Orbilor.

O versiune initiala a knfbREADER Mobile, mai lenta, a fost lansata in ianuarie 2008, ea permitand doar citirea textelor, nu si traducerea lor.

Servindu-se de camera de 5 megapixeli a modelului N82 de la Nokia, software-ul dezvoltat de KNFB Reading Technology le-a permis persoanelor cu probleme de vedere sa castige un grad mai mare de independenta.

Pretul acestui beneficiu a fost insa unul destul de ridicat: 2.400 de dolari pentru soft si 600 pentru achizitionarea telefonului.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *