Piata IT ar putea scadea cu 40%

Evolutia pietei de IT in 2009 este incerta, iar plaja de previziuni se intinde de la stagnare pana la o scadere cu 40%, sustine directorul general al distribuitorului national de produse IT Combox Delivery, Vlad Dumitru.

“Evolutia pietei in 2009 este incerta, plaja de previziuni se intinde de la stagnare pana la scaderea cu 40%. Totusi criza ar putea avea unele efecte ciudate, precum cresterea accelerata a preturilor datorata unor falimente ale marilor producatori si micsorarii ofertei,” a spus Dumitru, citat de NewsIn.

“Acest lucru ar putea duce la stoparea erodarii preturilor, atat de comuna in anii anteriori. De asemenea, reducerea personalului si inasprirea procedurilor interne ale companiilor cer o investitie in infrastructura IT. Aceste lucruri pot stimula piata”, a mai adaugat el.

In ceea ce priveste compania, reprezentantul Combox Delivery se arata destul de optimist. “Traditional, suntem unul din distribuitorii cu cel mai agresiv nivel de pret de pe piata, iar anul acesta pretul va fi factorul cheie. Acoperim acum circa 50% din retelele de retail si avem resursele financiare si logistice pentru cresterea acestui procent”, a mai spusdirectorul general al Combox Delivery.

Distribuitorul national de produse IT Combox Delivery a incheiat anul 2008 cu o crestere procentuala a cifrei de afaceri de trei digiti, pana la 19 milioane dolari, peste estimarile de la jumatatea anului, iar pentru 2009 nu isi fixeaza un target privind cifra de afaceri, ci doar de crestere usoara a nivelului de profitabilitate.

“Pentru noi 2008 a fost un an bun. Am inregistrat un avans considerabil fata de 2007 pe toate gamele de produse pe care le distribuim. Segmentele cu cea mai importanta crestere sunt cel al memoriilor externe si cel al accesoriilor/perifericelor PC, iar pe mediile optice de stocare am observat o stagnare a business-ului, indusa si de comprimarea pietei la nivel global”, a completat Vlad Dumitru.

Combox Delivery distribuie la nivel national o gama larga de produse IT prin mai mult de 800 de reselleri, companii active din domeniul IT si prin lanturile de retail. Printre marcile distribuite se numara Aiptek, Citizen, Creative, Fujitsu, Genius, HP, InfiniMax, LG, Ricoh, Serioux, Silicon Power, Shuttle, VMARK, VMK, Zioncom.
Sursa: Ziare.com

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *