Peste 100 de romani si-au cumparat masini de lux de peste 100.000 de euro

Romanii au facut o pasiune pentru masinile sport de lux, care depasesc peste o suta de mii de euro. Porsche, Maserati, Corvette, Lamborghini sau Ferrari sunt masinile in topul celor peste o suta de romani care le-au cumparat, numai in acest an.

Autoitalia, imporataorul Maserati, a vandut in primele opt luni ale acestui an 27 de Maserati GrandTurismo, fata de 11 in perioada similara din 2007. Pana la sfarsitul anului, reprezentatii Autoitalia estimeaza ca vor ajunge la 35 de unitati livrate.

In primul trimestru al acestui an, alti 16 romani si-au permis sa-si cumpere Audi R8, fata de numai 4, cate au fost achizitionate in aceeasi perioada a anului trecut, informeaza Capital.

Si vanzarile de Porsche Carrera au crescut anul acesta, fiind livrate 16 autoturisme sport cu de 145.000 de euro.

Forza Rossa, importatorul marcii Ferrari, a livrat 15 masini numai de cand a intrat pe piata romaneasca si mai are inca 30 de comenzi, in conditiile in care pe sosele mai existau inca 50 de masini ale marcii.

Vanzarea la modelele sport de lux marca Bentley au scauzt in acest an, romanii preferand sa le achizitioneze mai degraba second hand.

In 2008, au fost achizitionate doar noua GT si GTC noi, in comparatie cu 21, cate au fost livrate anul trecut.

Mercedes Benz Romania nu a vandut niciun exemplar in acest an, din cauza pretului exterm de mare: 415.000 de euro. Pe strazile din Romania exista opt modele Mercedes SLR McLaren, insa acestea au fost achizitionate de pe piata externa.

In anul 2008, pana la acest moment, au fost vandute sapte modele sport de lux de la BMW, fata de 11, cate au fost achizitionate anul trecut. (sursa ziare.com)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *