Pe net a aparut virusul Michael Jackson

Compania de securitate informatică Sophos a lansat un avertisment cu privire la un nou virus care se transmite prin e-mail şi despre care se spune că ar conţine fotografii şi cântece secrete ale lui Michael Jackson, informează AFP. Mailul vine cu denumirea “Remembering Michael Jackson” şi apare ca fiind trimis de la adresa “sarah@michaeljackson.com”, potrivit biroului din Singapore al Sophos.

Cei care îl primesc sunt anunţaţi că fişierul ataşat, “Michael songs and picture.zip”, conţine fotografii şi cântece nedifuzate ale faimosului cântăreţ, care a murit în urma unui atac de cord pe 25 iunie. Compania avertizează că fişierul ataşat nu trebuie deschis. “Deschizând ataşamentul, utilizatorii sunt infectaţi. Odată infectat, un computer va începe automat răspândirea virusului către alţi utilizatori de Internet”, anunţă Sophos, care precizează că virusul se poate transmise şi printr-un “memory stick”.

Graham Cluley, senior technology consultant la Sophos, este de părere că mulţi utilizatori vor fi tentaţi să deschisă ataşamentul din cauza interesului faţă de moartea bruscă a megastarului, dar că “totuşi, utilizatorii ar trebui să ştie până acum că ştirile senzaţionale sunt folosite pentru răspândirea virusilor informatici”.

Sophos îi sfătuieşte pe toţi cei care primesc mailul să îl şteargă imediat pentru a nu se infecta pe ei însuşi, dar şi pe cei apropiaţi lor.

You may also like...

5 Responses

 1. Online TV says:

  Era si de asteptat ca hackerii sa profite de moartea lui Michael Jackson si sa faca un virus. Nu stiu cum altii, dar eu niciodata nu descid fisierele atasate din email daca ele vin de la persoane necunoscute.

 2. adidas says:

  niste idioti…ce lea dat prin cap sa faca…

 3. cosmin says:

  ceva constructiv nu puteau face… cel mai bine e sa dai delete direct la mailurile pe care nu le cunosti.

 4. paul says:

  click aici sa vedeti un concurs cu 13 jocuri stupide facute pe seama lui MJ.1 joc e sa prinzi copii pe care el ii arunca de la geam,sa-i faci 50 de operati la nas in 15 min,sa alegi din mai multi “michael jacksoni” pe cel care a violat copilul,iar daca alegi un infractor gresit,iti apare un miniclip cu MJ care se apropie de un copil iar copilul sta speriat intr-un colt al unui gang intunecos!!!

  votati acolo daca va plac jocurile,eu in fiecare zi votez cu “nu”

  :(( ce lume rea 🙁 dobitocii care e fac bani pe seama lui

  aici este linkul care va duca la jocurile cu regele POP
  : :confuse

 5. endo says:

  am virusul ce aiurea e….
  X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(XX(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X((X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *