Pasaportul biometric … ne va scapa de vize (inclusiv de ceea americana)

In cateva cuvinte el contine:
1. informatii despre amprente
2. retina ochiului uman
3. mai multe elemente de siguranta
4. un chip
Un pasaport biometric combina metodele traditionale de tiparire pe hartie cu caracteristici speciale cu capacitati de stocare electronica a datelor pentru a permite identificarea posesorului. Informatiile critice sunt stocate pe un cip RFID – Radio Frequency Identification – asemanator cu cele folosite in cartelele de acces si diverse tipuri de carduri care pot fi citite de la distanta.

Primul pasaport biometric romanesc ar putea fi emis pe 1 iulie 2008, potrivit Ministerului Internelor, care a stabilit ca, pana la 30 noiembrie, sistemul de emitere a actelor electronice sa fie implementat si functional.

Securitatea pasapoartelor este una din conditiile enumerate de secretarul american pentru securitate interna, Michael Chertoff, care trebuie indeplinite pentru ca cetatenii romani sa poata calatori fara vize in SUA.
pasaport_biometric
Potrivit MIRA, la 23 iunie 2008, ar urma sa fie instalata aparatura necesara pentru “Faza Pilot” a proiectului, la 1 iulie sa fie eliberat primul pasaport biometric, iar la inceputul lunii decembrie, sistemul ar putea emite acte in toata tara.

Pe de alta parte, investitiile pentru securizarea frontierei de stat au fost estimate in 2008 la 160 de milioane de euro. Aproximativ 380 de milioane de lei vor fi alocati frontierei de est a Romaniei acolo unde vor fi implementate sisteme de monitorizare si comunicare de ultima generatie.

You may also like...

1 Response

 1. Hilarius says:

  Siguranta ……. Dar despre asta ce spuneti ? :
  Cei care scriu chiar sunt specialisti in securitate pe internet .

  Paşapoartele biometrice, noi oportunităţi pentru furtul de identitate
  Material furnizat de Gecad Net, 07 martie 2007 16:46

  http://www.chip.ro/stiri/diverse/pasapoartele_biometrice_noi_oportunitati_pentru_furtul_de_identitate/15192

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *