Operatia lui Cristi Minculescu s-a terminat cu bani (informatii si video)

Operaţia de transplant hepatic la care Cristi Minculescu a fost supus, marţi, s-a încheiat după zece ore, medicii fiind surprinşi de structura particulară a ficatului acestuia, care avea aproape 20 de kilograme şi multe chisturi.

Şeful Clinicii de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timiş, profesor doctor Dorel Săndesc, care a participat la operaţia de transplant realizată în Germania, a spus că Minculescu avea un ficat cu o structură particulară în volum şi greutate, de aproximativ 20 de kilograme, polichistic.

Medicul a precizat că intervenţia s-a încheiat în jurul orei 18.30, nu a existat fenomenul de respingere a porţiunii de ficat transplantate de la soţia sa, Cristi Minculescu urmând să fie dus în salon. Soţia lui Cristi Minculescu, Rodica, a fost dusă deja în salon, a mai spus Săndec.

“Operaţia a decurs bine, dar medicii au fost miraţi văzând că ficatul avea o structură particulară ca volum şi greutate, era de aproape 20 de kilograme şi cu multe chisturi”, a declarat profesorul Săndesc.

Operaţia a început, marţi dimineaţă, în jurul orei 8.30, în sala de operaţie fiind adusă mai întâi soţia lui Cristi Minculescu. Medicii i-au prelevat acesteia o porţiune din lobul drept al ficatului, pe care i-au transplantat-o lui Cristi Minculescu.

Cristi Minculescu a plecat în Germania săptămâna trecută. În vârstă de 50 de ani, el suferă de o boală ereditară, polichistică hepato-renală, moştenită de la tatăl său. Această boală se caracterizează prin apariţia în ficat şi rinichi a unor chisturi, care evoluează şi care pot duce la afectarea funcţiilor organelor.

Cosmin Nicoară, managerul trupei Iris, a spus că, după operaţie, Minculescu va trebui să rămână în spital între trei şi patru săptămâni, apoi va reveni acasă, unde va continua recuperarea timp de aproximativ două luni, urmând ca apoi să reintre într-un ritm normal de viaţă.
[sursa mediafax]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *