Olimpiada deziluziei – Ce se intampla cu sportivii romani?

Dupa o prima saptamana relativ buna la Jocurile Olimpice de la Beijing, sportivii romani au dezamagit in aceste ultime zile.

Gimnastica se intoarce acasa cu doar doua medalii, un bilant foarte slab comparativ cu editiile trecute ale turneelor olimpice.

Marian Dragulescu a cazut in ambele finale unde era favorit: si la sol si la sarituri. Iar fetele au reusit o singura performanta remarcabila: aurul Sandrei Izbasa de la sol. A doua medalie este cea de bronz obtinuta saptamana trecuta de echipa feminina.

Poate cea mai neplacuta surpriza a fost produsa marti de handbalistele noastre care, dupa ce se incruntau la o eventuala semifinala cu Rusia, nu au reusit sa treaca in sferturi nici de unguroaice.

Meciul nu a fost nici macar unul palpitant, vecinele noastre de la vest impunandu-se lejer in fata fetelor lui Gheorghe Tadici, care pareau pierdute pe teren.

Nici la atletism nu stam mai bine: Nicoleta Grasu a plecat la Beijing sa castige aurul olimpic si s-a clasat, luni, in proba de aruncare a discului, pe ultima pozitie.

Ionela Tarlea a ratat si ea, marti, calificarea in semifinalele probei de 200 de metri. Ultima speranta ramane Marian Oprea, calificat in proba de triplusalt.

Si la box a fost eliminat marti ultimul roman ramas in concurs. Georgian Popescu a pierdut in sferturi, in fata unui cubanez care l-a dominat pe tot parcursul celor patru reprize. Boxul romanesc nu s-a mai intors acasa fara nicio medalie de la Tokyo din 1964.

Nici inotatorii nu au reusit vreo medalie si sa nu uitam semiesecul canotoarelor de duminica, atunci cand echipajul de 8+1 s-a clasat doar pe locul 3, dupa ce obtinuse aurul olimpic la ultimele 3 editii ale Jocurilor.

Au existat acuzatii la adresa arbitrajelor nu tocmai corecte. In meciul cu Norvegia handbalistele romance au fost clar dezavantajate, iar la gimnastica arbitrii au cam tras cu sportivii si sportivele din China. Asta sa fie una dintre explicatiile esecurilor romanilor?

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *