O superba masina Lamborghini Reventon … bordul seamana cu cel al avioanelor de vanatoare (i like the idea). Galeria de poze contine: CUM SE LIVREAZA ACEASTA SERIE LIMITATA. Eu am gasit-o pe PRIMA (1/20). Enjoy

Da, da, da – acesta este ultimul monstru pe roti creat de Lamborghini, care s-au gandit ca ar fi frumos sa rupa gura targului (de la Frankfurt) si sa dezvaluie un model superexclusivist (20 de exemplare cu totul, fiecare costand 1 milion de dolari, si fiecare fiind deja vanduta), pe numele lui Reventon.

Daca va intrebati cine e Reventon, italienii ne explica: e taurul care l-a ucis pe celebrul toreador Felix Guzman in 1943. Iar astazi, Lamborghini Reventon inseamna de fapt un Murcielago LP640 cu 20 de cai in plus, cu o caroserie reinterpretata si cu o finisare de exceptie.

Nu vom comenta prea multe, ci vom spune doar atat: caroserie din fibra de carbon, inspirata din industria aeronautica (desi nu pare, masina este totusi detectabila pe radar), interior imbracat in piele, fibre de carbon si Alcantara, instrumentar de bord inlocuit de un display digital, g-meter la dispozitia soferului (ca sa stie de ce se simte brusc mai greu), per total un habitaclu SF pentru o nava spatiala cu destinatie strict terestra.

Fara a fi dotat cu torpile fotonice si cu fazere, Reventon are totusi ultimele tehnologii de curse sub caroserie. Gurile de aer din partea frontala directioneaza aerul pentru a raci discurile de frana si motorul, usile se deschid in sus, masina sta perfect pe sosea la 340km/h, iar asta dupa ce a atins suta de kilometri in doar 3.4 secunde. Motorul de 6.5 litri urca la 8000 de ture, moment in care puterea atinge nu mai putin de 640CP. Cuplul maxim atinge si el 660Nm, suficienti pentru a impinge inainte masina cu o viteza dementiala la orice apasare pe pedala.( articol preluat de pe drivetest.ro)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *