O duba de politie, urmarita ca-n filme de DGA prin Bucuresti

Doi agenti corupti de la sectia 13 au incercat sa scape de flagrant fugind cu masina din dotare
O duba de politie, urmarita ca-n filme de DGA prin Bucuresti
Bulevardul Nicolae Grigorescu din Capitala a fost scena unei intamplari aproape incredibile: in noaptea de joi spre vineri, la ora 21, o duba a Politiei era urmarita de mai multe masini, in vreme ce incerca sa-si faca pierduta urma pe aleile dintre blocuri. In momentul in care a devenit evident ca urmaritorii vor reusi sa blocheze Volkswagenul Transporter cu numar de MAI si girofar, politistul de la volan a incetinit, pentru a-i permite colegului de pe locul din dreapta sa sara din mers si s-o ia la sanatoasa, asa ca urmarirea de masini a continuat vreme de circa zece minute cu o fugareala printre blocuri. La capatul unei veritabile vanatori, al doilea politist a fost si el inhatat de urmaritori.

Nu este vorba despre un atac mafiot asupra oamenilor legii, ci despre un flagrant extrem de spectaculos reusit de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA): doi politisti de la sectia 13 au fost filmati in fata magazinului Titan, timp ce primeau 2000 de lei mita pentru a interveni pe langa ofiterul de cercetari penale si procurorul de caz in favoarea unui invinuit care se alesese cu dosar penal pentru port de arma alba. In momentul in care ofiterii DGA au considerat ca au suficiente imagini pentru a-i incrimina pe cei doi, au intervenit pentru a-i retine, folosind clasica formula: „Stai, Politia! DGA!”. Reactia celor doi politisti din duba a fost cat se poate de rapida: au demarat in tromba, evitand in ultima clipa una dintre masinile DGA-ului, care incerca sa-i blocheze, si au inceput sa goneasca pe bulevardul Nicolae Grigorescu.
Evident, prin fuga de la locul flagrantului, cei doi agenti, politisti cu state vechi la sectia 13, s-au incriminat si mai tare. Atat Petrisor Lazar, angajat la sectia 13 din 1995, cat si Vasile Cioila, venit in aceeasi unitate de la Jandarmerie in 2000, au fost prezentati vineri tribunalului pentru emiterea mandatelor de arestare pe 29 de zile, sub acuzatia de trafic de influenta.
Urmarirea dubei politiei este ultimul dintr-o serie destul de lunga de incidente petrecute in anul 2008 si care au sifonat serios imaginea politistilor bucuresteni. Recent, serviciul Furturi Auto din cadrul Politiei Capitalei a fost complet reoganizat dupa ce unul dintre agentii cu vechime ai acestei structuri a fost prins in flagrant in timp ce actiona ca intermediar intre hotii de masini si proprietarul unui autoturism furat. De asemenea, cativa politisti au fost prinsi in flagrant in timp ce primeau mita pentru a nu-si indeplini corect sarcinile de serviciu, cel mai spectaculos caz fiind cel al agentului prins in timp ce primea banii chiar in sediul sectiei. (sursa gandul.info)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *