Numarul amenzilor date in cazul spam-urilor in Romania este mic

Numarul amenzilor date in Romania in cazul spam-urilor si a altor infractiuni informatice este prea mic, a anuntat, joi, presedintele ANC, Liviu Nistoran.

Totodata, Nistoran a explicat ca asta reflecta timpul prea mare de comunicare dintre Autoritatea Nationala pentru Comunicatii si furnizorii de Internet.

In privita restructurarii Autoritatii, Nistoran a spus ca are discutii cu Ministerul de Interne si SRI pentru a forma un grup care va activa pe problemele de infractionalitate informatica.

Printre indatoririle grupului se numara investigarea utilizarii ilegale a aparatelor de interceptare a convorbirilor telefonice si dispozitivele care intercepteza comunicatiile bancare (intre bacomat si banca n.r.).

Nistoran nu a dorit sa comenteze pe baza raspunsului Ministerului Comunicatiilor si Tehnologia Informatiei catre comisarul european Viviane Reading cu privire la demiterea fostului presedinte Dan Cristian Georgescu si restructurarea ANC.

Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANC) a aplicat 15 amenzi ca urmare a 1.151 de plangeri privind transmiterea de comunicari comerciale nesolicitate prin intermediul postei electronice si alte incalcari ale prevederilor legale de la inceputul anului, potrivit informatiilor emise marti de ANC.

You may also like...

1 Response

  1. Primesc zilnic 2-3 spamuri de la Banca Raiffeisen. Nimeni nu pateste nimic. Rusinos…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *