Microsoft, dat in judecata de utilizatorii Xbox360

Mai multi utilizatori de Xbox360 au actionat in judecata compania Microsoft pentru un defect de fabricatie. Ei se plancg ca la cea mai mica inclinare, Xbox zgarie discurile si acestea nu mai pot fi folosite.

Utilizatorii sustin ca Microsoft stia de problema respectiva si nu a rezolvat-o inainte sa lanseze produsul pe piata. Astfel, zeci de clienti s-au gasit in situatia de a fi obligati sa inlocuiasca discuri cu jocuri ce costau pana la 100 de dolari bucata, relateaza Sydney Morning Herald.

Consola a avut probleme inca din momentul in care a fost lansata: printre utilizatori circula expresia “inelul rosu al mortii”, care descrie lumina care apare in momentul in care consola nu mai functioneaza. Microsoft a inlocuit in 2008 console aflate in garantie in valoare de 1 miliard de dolari si a promis ca fondul de garantii va fi extins la trei ani.

Distribuitorii de console au aflat ca o treime din produsele vandute la lansare nu functionau, si se pare ca Microsoft stia de aceste probleme insa nu le-a reparat in graba de a lansa produsul. Chiar daca modelele mai noi de Xbox nu au probleme cu “inelul mortii”, ramane insa problema zgarierii discului.

“A fost o informatie pe care cei de la echipa de drive optic o stiau. Cand am descoperit prima oara problema, in septembrie sau octombrie 2005, cand a fost raportata o miscare a discului, stiam care este cauza problemei”, a declarat managerul Hiroo Umeno de la Microsoft.

O ancheta a aratat faptul ca atunci cand consola este inclinata, discul se loveste de componente interioare pana cand este zgariat complet.

Microsoft a dezbatut o serie de solutii: instalarea unor amortizoare, incetinirea vitezei cu care se roteste discul si cresterea campului magnetic al suportului de disc, insa a renuntat la toate fie pentru ca erau prea scumpe, fie pentru duceau la alte probleme.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *