Microsoft a rezolvat problema de securitate a Internet Explorerului

Microsoft a lansat un patch pentru a rezolva vulnerabilitatea browser-ului Internet Explorer care a atacat peste 2 milioane de utilizatori ai sistemului Windows.

Problema de securitate a infectat de asmenea 10.000 de site-uri de web si permite infractorilor sa aibe acces la parolele utilizatorilor prin indrumarea lor catre site-uri infectate de virusi. Compania incurajeaza utilizatorii sa descarce patch-ul si sa il testeze cat mai curand posibil, potrivit Christopher Budd, informeaza BBC.

Riscul de securitate a dus la mobilizarea inginerilor de la Microsoft si la gasirea unei solutii in doar opt zile de la semnalarea problemei, iar patch-ul contine peste 300 de update-uri pentru mai mult de 6 versiuni ale browser-ului internet Explorer in aproximativ 50 de limbi, potrivit lui Budd.

Reprezentanti ai Microsoft au subliniat faptul ca defectul exista numai la Internet Explorer 7 pe toate versiunile de Windows si ca IE 6 si versiunea beta a lui IE 8 erau vulnerabile doar potential.

Utilizatiorii de IE care au update-urile automate pornite vor primi patch-ul in mod automat in urmatoarele 24 de ore, iar ceilalti il vor putea descarca de pe Internet.

Internet Explorer este cel mai des utilizat browser, fiind preferat de trei sferturi dintre utilizatorii de Internet. Microsoft estimeaza ca unul din 500 de utilizatori de Windows a fost expus la o tentativa de a exploata defectul IE si ca numarul de victime este in crestere. (sursa ziare.com)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *