Mesaje si sms-uri de Sfantul Andrei. Urari si felicitari cu ocazia zilei de Sfantul Andrei

Mesaje si sms-uri de Sfantul Andrei. Urari si felicitari cu ocazia zilei de Sfantul Andrei
In data de 30 noiembrie in sarbatorim pe Sfantul Andrei, ocrotitorul Romaniei.
Legenda Sfantului Andrei
Sfantul Andrei este considerat de romanii “patronul” lupilor. Exista si o legenda despre noapte dintre 29 si 30, de pe timpul dacilor, probabil, in care dacii practicau diverse ritualuri inchinate lupului, animalul totemic al dacilor. Aceasta sarbatoare cuprinde diverse ritualuri: moartea si renasterea lui Santadrei (Bocetul Andreiului “se confectioneaza o papusa din carpe, se aseaza pe lavita si este bocita de fete), ospete nocturne Noapte Strigoilor, Pazitul usturoiului, excese de mancare si bautura (amintind de orgiile antice), consumarea de mancaruri si bauturi rituale.
In Noaptea Strigoilor se intalnesc Strigoii Morti si Strigoii Vii si isi aleg conducatorul pentru un an de zile. In aceasta noapte strigoii vii isi parasesc trupul iar cei morti sicriile, umbla prin lume si iau puterea barbatiilor, strica taurii, se joaca cu lupii si ursii. Oamenii isi iau diverse masuri de protectie impotriva lor mancand usturoi, ung cu usturoi coarnele vitelor, usa casei, uneltele de pe vatra focului iar tinerii se intalnesc intr-o casa unde Pazesc Usturoiul si petrec precum la Anul Nou.Nume care se serbeaza de Sfantul Andrei:
Iata cateva nume derivate din numele Andrei si Andreea, care va vor ajuta sa nu cumva sa uitati sa urati persoanele apropiate voua: Andries, Andu, Andru, Andras, Andra, Andrada, Andreas, Andi, Deia sau Deea.

Urari, mesaje, SMS si felicitari de Sfantul Andrei:
– Fie ca toate implinirile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa te insoteasca pretutindeni. Iti doresc o zi de Sf. Andrei cat mai frumoasa!
– Se spune ca iubitii sunt ca luna, iar fratii ca stelele. Eu am observat ca cerul poate arata bine fara luna, dar niciodata fara stele, adica fara tine. La multi ani, fratiorule/iubitule!
– Sfantul caruia ii porti numele sa te ocroteasca in fiecare zi. La multi ani cu impliniri si momente frumoase in viitor!
– Sfantul caruia ii purtati numele sa va ocroteasca in fiecare zi, sa va aduca liniste si pace si sa nu lase ca speranta sa se stinga din sufletul dumneavoastra. La multi ani cu impliniri si momente frumoase in viitor!
– Un cer albastru fara nori, In calea ta sa fie, Sa ai in viata numai noroc si bucurie! La Multi Ani!
– Andreea iti urez sa ai o viata senina ca rasaritul de soare iar sufletul sa-ti fie curat ca neaua. Iti urez o zi de neuitat si un calduros La Multi Ani!
– La Multi Ani Andreea/Andrei! Asa cum soarele lumineaza pentru toata omenirea, asa si tu luminezi viata mea! Te iubesc!
– Cu ocazia zilei Sfintisorului tau, iti doresc o ora de liniste, o zi senina, o saptamana de bucurii, o luna de impliniri, un an de prosperitate, un veac de sanatate, fericire si iubire. La multi ani!
– De ziua numelui tau, iti doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sanatate si sa ti se indeplineasca toate dorintele pe care o sa ti le pui. La multi ani!
– Din mici crengute de brad, din flori si din iubire ti-am impletit un La Multi Ani aducator de Fericire! La multi Ani Andrei/Andreea!
– E o zi cand sufletul invinge orice urma de tristete, cand tot ce a fost greu ti se pare usor. Este ziua numelui ta si de aceea este o zi speciala! La Multi Ani!
– Este doar inca o Sfanta, dar cea mai frumoasa dintre toate cele sfinte, caci este ziua ta! La multi ani, iubitule/iubito!
– La multi ani, draga Andrei! Sa ai parte numai de impliniri, iar viata sa iti fie o eterna sarbatoare!
– Pe o petala de lalea, La Multi Ani din partea mea, iar pe una de bujor, Te iubesc si te ador!
– Azi, de ziua numelui, iti urez si eu sa fii iubit(a) si sa ai parte de tot ce iti doresti. La multi ani!
– Cineva acolo sus te iubeste, dar cineva aici jos tine la tine si mai mult! La multi ani si te iubesc!
– Cu ocazia sarbatorii zilei tale de nume, iti doresc multa sanatate, fericire si tot binele din lume si sa ai parte numai de zile senine si insorite!
– Felicitari cu ocazia aceastei zile. Iti urez sa fii mereu sanatos, energic si plin de bucurie. La multi ani Andrei!
– Felicitari dragul meu cu ocazia aceastei zile. Iti urez sa fii mereu sanatos, energic si plin de bucurie. La multi ani in cantec de clopotei de bucurie!
– Fie ca din aceasta zi sfanta, in drumul lin al vietii tale sa rasara mereu cate-o raza de soare care sa-ti aduca fericire si bucurie. Multa sanatate! La multi ani!
– Fie ca Dumnezeu sa decoreze fiecare raza de soare care ajunge la tine cu succes, fericire si prosperitate. La multi ani!
– Iti doresc ca de ziua numelui tau sa ti se implineasca toate dorintele, sa fii fericit, iubit, sa ai parte numai de bucurii in viata si iti urez un sincer La Multi Ani!
– Iti urez La multi ani, pentru ca porti acest nume si fie ca Sfantul Andrei pe care il reprezinti, sa-si coboare ochii asupra ta si sa iti daruiasca fericirea dorita si linistea interioara.
– Iti urez sa ai o zi a numelui la fel de luminoasa precum un bulgare alb de zapada, la fel de fericita precum cantecul clopotelului de Craicun si la fel de frumoasa precum o Sarbatorile langa cei dragi.
– La Multi Ani Andrei si sper sa se sparga conducta fericirii pe strada vietii tale!
– La multi ani si mult noroc in aceasta zi speciala. Iti dorim sa ti se indeplineasca toate dorintele. Sanatate si numai bucurii!
– La multi ani! si Sfantul Andrei sa te calauzeasca mereu!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *