Mai multi romani peste hotare, in vacanta, la iarna

Numarul romanilor care vor pleca in concediu peste hotare in aceasta iarna va creste cu 35% comparativ cu perioada similara a anului trecut, potrivit reprezentantilor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

Pe de alta parte, turismul intern va inregistra o crestere a numarului de turisti doar cu 10% fata de iarna precedenta.

“Turistii romani calatoresc din ce in ce mai mult peste granita, iar pentru sezonul de iarna estimam ca numarul acestora va creste fata de perioada similara a anului trecut cu aroximativ 35%, peste media obisnuita”, a precizat Traian Badulescu, consilierul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, citat de NewsIn.

Cele mai solicitate destinatii externe din iarna acestui an vor fi Austria, Elvetia, Franta si Bulgaria. Nici tarile cu temperaturi mai calde nu vor fi ocolite de romani in aceta iarna, destinatii precum Egipt, Tunisia sau Turcia fiind si ele la mare cautare.

Cat priveste destinatiile exotice, reprezentantul ANAT a precizat ca “pachetele turistice pentru aceste locuri au inceput sa se vanda deja din luna iulie”.

Potrivit operatorilor de turism, romanii care prefera sa calatoreasca in tara vor “epuiza intai pachetele turistice ce cuprind vacante la pensiuni”. Turoperatorii romani estimeaza, de asemenea, ca din luna noiembrie pachetele turistice cu cele mai avantajoase destinatii vor incepe sa se epuizeze, mai scrie agentia de stiri. Sursa: Ziare.com

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *