Legi ciudate din lume

Un judecator din California, enervat de absenta juratilor la procesul pe care il prezida, a emis un decret prin care interzicea ploii sa cada incepand cu ziua de marti. Miercuri nu a plouat. Nici joi si nici vineri. Mai mult de atat, pentru California a urmat o perioada de seceta care a durat cinci ani.

Iar daca acest lucru vi se pare ciudat, ce ati spune daca ati afla ca este interzis sa decedati in Casa Parlamentului din Marea Britanie? Cu siguranta, e aproape la fel de ciudat ca si faptul de a imbata un peste in Ohio si, desigur, la fel de ilegal. In schimb, in Baltimore, este considerat a fi ofensator sa aduci un leu in sala de cinema. Apropo, daca locuiti in Franta si aveti un purcel, nu-i puneti numele Napoleon.

Stim cu totii ca legislatia nu este tocmai permisiva cu fumatorii, dar stiati ca este interzis sa oferi tigari animalutelor de companie?

Avocatnet.ro va sfatuieste ca nu imitati animale pe teritoriul Floridei. De asemenea, cateilor nu le este recomandat sa se catere dupa pisici pe stalpii de telegraf. Iar daca va plac cainii, este de preferat sa nu fi locuit in Islanda pe perioada in care a fost interzis sa aveti astfel de animale de companie.

Daca veti ajunge in Australia si daca va plac pantalonii roz, renuntati sa ii mai purtati duminica, dupa pranz, caci este ilegal.

In niciun caz sa nu consumati mai mult de trei sandvisuri la o inmormantare in Massachusetts. Iar daca va place inghetata la cornet, nu este indicat sa asezati cornetul in buzunar.

Cu siguranta este mai greu de crezut faptul ca pedeapsa pentru consumul de cafea era pedeapsa cu moartea in Turcia secolelor 16 si 17, decat faptul ca legislatia din Danemarca prevede obligatia soferilor de a verifica daca sub masina exista copii adormiti. Insa, intelegem oarecum legea elvetiana care interzice trantitul portierelor.

Nici legea prin care sunt interzise filmele cu karate in Iraq nu ne uimeste prea mult. De asemenea, In Indiana, au fost interzise filmele cu Robin Hood, caci exista o asemanare intre atitudinea eroului si filosofia comunista.

La capitolul legi ciudata, nici Romania se lasa mai prejos. Statul roman l-a interzis pe Mickey Mouse in anul 1935 pentru ca marimea lui ar fi speriat copiii. O lege asemanatoare a adoptat si Finlanda interzicandu-l pe Donald Duck. Insa, expunerea de motive este cu mult mai plauzibila in acest al doilea caz: Donald Duck nu poarta panataloni.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *