KFC mancare toxica. Chifle de pe jos, ulei cu pisat, faina cu muste .. si multe altele

Nu prea stiu ce sa zic…serios..adica dupa ce am citit ceea ce va prezint si voua mai jos, am ramas masca. Sunt mai mult decat constient ca suntem tinte vii si sigure pentru comercianti, producatori si prestatori de servicii, dar credeam ca exista si o limita, un totusi, un quelque chose..o bariera.. Un ceva cat un gainat de mic dar exista. Va prezint marturisirea unui fost angajat la KFC.Am dat copy paste direct din mail desi exista numeroase greseli de scriere. Prea putin imporatant pe langa ce spune. Ce am citit mi s-a facut pielea de gaina pe mine si mi s-a intors stomacul pe dos. Nu se mai pune problema ca isi bat joc de noi, dar o sa ne si imbolnaveasca la un momentdat. O sa ne trezim in letargie prin spitale nestiind de ce..Detergent si produse de curatat in faina, mizerie ca la balamuc, foarte multe nereguli..

Chiar daca este destul de lung, cititi. Nu aveti timp acum, azi, maine…cititi oricand..dar cititi..Si dati mai departe. Dati massuri pe messenger, dati copy-paste dati orice dar faceti ceva.. Nu pentru ca imi doresc sa imi fac publicitate ci pentru ca e vorba de sanatatea noastra a tuturor. De mine, de tine, de familiile noastre, cunoscuti, apropiati..toti…

Minunati-va ce ati mancat..Si cui ati bagat bani in buzunar.. Si pentru pachetul complet intrati si aici…

Marturisirea unui angajat de la KFC


Am lucrat acum ceva vreme la KFC-ul din Plaza mai exact de la deschiderea lui si inca vreo 9 luni dupa. Am semnat un contract de confidentialitate ceea ce ma impiedica sa postez pe undeva filmele si pozele facute acolo, cu mine in cadru desigur dar, si acum tine-te bine caci iti voi povesti aventurile mele din bucataria FDS (Fabrica De Sclavi).

1. Prima data am lucrat la bredind ma rog asa ii zic ei dar in principiu esti “fainar” adica bagi toate produsele in faina si nu te mai opresti caci cel putin pe vremea mea coada era pana la scara rulanta. Procesul standard presupune ca acele preparate din pui sa se scuture de sange inainte sa fie aruncate in faina iar faina sa fie cernuta la fiecare 2 repetari, apa trebuie schimbata la fiecare 3-4 repetari (un proces care dureaza cateva minute ceea ce in treaducere libera inseamna o coada de 3 metrii) mai era si chestia cu asezatul produselor pe gratare dar asta nu o respecta nimeni cred, daca daca e prea prost sau n-are clienti. Cum pe tura la bucatarie sunt maxim 4 persoane adi ca 1 la masa de picant 1 la masa cu reteta originala 1 la masini si unu la impachetare(ala care face senvisuri)e imposibil sa faci fata comenzilor respectand procedura si atunci ce se intampla? Pai e simplu, puiul fie el picant sau nepicant e aruncat in faina cu tot cu sange si intr-o faina plina de cocoloase fac o paranteza (sigur ati mancat produse mai crocante mai zburlite asa de se
intreaba toata lumea cum de le iese. e alea sunt cocoloasele), apa la un moment dat devine vascoasa o combinatie de faina plus sos marinat plus sange, chiar daca ar vrea cineva sa o schimbe mai des e practic imposibil pt ca ai o durere de spate de la atata carat de pui de la frigider la breding de la breding la masini si invers de zici ca ai carat pietre toata ziua, pe langa faptul ca masinile de picant nu au voie sa stea fara produse. Vorba aia clientul nostru stapanul nostru. Ma rog, asta era bine cand erau 4 in spate stiai ca poti sa faci fata si sa hranesti poporul. Dar cum de fiecare data se intampla sa fim 3 in spate atunci orice urma de igiena disparea. Apa sarea pe faianta, cuva se umplea cu faina (asa facea cocoloase mai greu) produsele stateau si cate 2-3 ore pe masa pana sa fie
bagate, apa nu se schimba niciodata doar completai etc.

2. Dupa vreo 2 luni am fost “promovat” =)) la masini aici e partea cea mai “sanatoasa”. in primul rand nici un produs nu sta la prajit atat cat e pe timer, unu pt ca e coada prea mare si termitele nu vor sa astepte, doi pt ca daca stau prea mult se imbiba in ulei vegetal, si in cazul in care uiti de ele prin holding (un fel de cuptor unde se tin produsele dupa ce sunt prajite) pentru ca nu mai sti unde ti-e capul pe agomeratia aia ca sa realizezi pe care ai bagat-o prima pe care a patra s.a.m.d. risti sa bagi in vitrina la vanzare niste chestii uscate si pline de ulei. Si 3 pt ca daca le lasi prea mult se innegresc deoarece uleiul la produsele de picant nu se schimba niciodata, DA niciodata!! Doar se completeaza ar fi risipa prea mare ce naiba. La aparatele in care se prepara bucatile de pui uleiul se schimba o data la vreo 2 luni ceea ce e mai mult decat poate ficatul meu suporta oricum. Produsele astea din reteta originala se fac sub presiune adi ca trebuie sa stea in masina respectiva cam 15 minute, ee dupa vreo 11 minute ii dai reset ca daca o lasi pana la capat o sa ai pe farfurie niste carbuni in loc de pui. Despre masini ce sa va mai zic, procedura de preparare presupune filtrarea uleiului o data la nu mai stiu cate prajiri nu foarte multe oricum, bineinteles ca se sare peste cand e aglomeratie, mai bine sa manance multi preparatele KFC cu gust de faina arsa decat sa sa manance in alta parte, nu? Filtrarea uleiului, asta mi s-a parut inutil intotdeauna, presupune coborarea lui intr-un tanc si de acolo urcat inapoi in masina trecand printr-un filtru de hartie, DA de hartie, adi ca nufiltrezi nimic decat cocoloasele de faina, in fine.

Dar hai sa va zic si partea interesanta, sper ca o sa intelegeti ca in nici un KFC din Romania nu se pot face produse de calitate in primul rand datorita crizei de timp ca incep ursarii sa tipe de dupa tijghea si in al doilea rand datorita costurilor ridicate necesare producerii unor produse conform standardului de calitate american. Ai nostrii stiti voi, lasa-i ma ca le place mai mult asa, oricum se bat pt un loc mai in fata la rand.Toate produsele ajung in “restaurante” gata marinate, bune de preparat:

1.Produsele au in general au termen de valabilitate 24 sau 48 de ore
depide.

2. Necesarul de produse se face de pe o zi pe alta de manager, comanda de fiecare data un pic mai mult decat trebuie ca sa fie sigur, ceea ce inseamna ca daca 2 zile maerge mai incet automat ramane cu produse expirate. Asta face tura de dimineata, managerul de serviciu schimba etichetele cu perioada de valabilitate, se verifica salatele astea nu prea
se vad si varza aia incepe sa se ofileasca, se schimba varza ofilita, maslinele nu stie nimeni de cate zile sunt iar branza daca nu are mucegai e ok. La fel si cu porumbul, specialitatile etc.

3. Kfc e la etajul 2, marfa vine undeva la subsol cum singuri sclavi sunt in bucatarie ca la vanzare sunt in general fete, ghici cine se duce dupa marfa? Exact, eu si cu agiotantul meu. Se mananca la discretie asta e partea buna, din salate, sosuri, chifle absolut orice. Ocazional mai trageam un fotbal cu chifle, alea mici de le comandati in loc de paine, da
ele veneau inghetate si erau numai bune de un fotbal pe holul ala lung. Deobicei jucam KFC contra Pizza Hut ca si lor le venea marfa in aceeasi masina, avem aceeasi companie mama. Cand incepeau sa se ofileasca le puneam la loc si luam altele. Poate m-ati inteles gresit dar nimic nu se arunca la KFC, sus ne astepta managerul sa facem inventarul, deci se inumara tot inclusiv chifle.

4. Marfa o caram cu un transpalete (am scris cum ii spuneam noi nici nu stiu daca exista ceva de genu) si pe fiecare palete puneam marfa de vreo 250 300 de kile ca romanu s-a nascut flamand, deci era si f greu si f voluminos asa ca sa va faceti o imagine trebuia sa tragem de ala vro 200 de metrii asa in forma de U numai pana la lift deci pot sa zic ca se stia pe unde trecem cu marfa pt ca lasam urma, evident nimic nu se arunca. La lift podul de piatra se darma uneori deoarece paletu era cam cat liftu si daca nu inimerei din prima intrarea se ducea dracu tot plus ca la intrarea in lift era santul de metal al usilor si evident ca mai cadeau una, alta.

Apoi mai era curatenia, ea se imparte in 3: Masa de faina care trebuie curatata temeinic pt ca la sfarsit vine manageru cu degetelul lui sa verifice Masinile de gatit trebuie curatate (asta era treaba masinistului deci vro 7 luni a mea). Si unu care spala tot(Dish), gratare, manere, tavi,tanc de ulei, filtrele alea din hratie, ce credeati ca se arunca? Mie imi placea sa ma bag la spalat, era simplu, cum managerii erau niste zgarciti nici nu le mai ceream detergentul ala special D3 parca sau sapun le lasam in apa clocotinda vreo juma de ora si apoi doar le clateam nu se prindea nimeni, ca le ascundeam prin rastel pe acolo, jeg pe ele cat cuprinde dar ne grabeam acasa ca nu precam niciodata mai devreme de 1 noaptea

La masini curat se facea cu hartia igenica si 2 lavete, atat asta era ratia pe saptamana acolo totu e low cost aaa si un detergentu D7 asa se numea. Programul se termina pe la 10- 11 iar noi la 12 trebuia sa iesim din tura dar nu aveam voie sa plecam pana nu faceam curat.. DECI detergentul respectiv, care e f toxic deoarece am reusit sa procur o sticla acasa, ajungea peste tot inclusiv pe faina in ulei grupa mare samd in speranta ca terminam mai repede.

La masina de breding cand se facea curat aveam mereu grija sa hranim gandaci de bucatarie, ma rog ii descoperisem io intr-o noapte in spatele masinii intr-o scurgere care avea un capac metalic gaurit prins in suruburi in podea. Le bagam in fiecare seara paine, apa si alte resturi devenisera destul de mari la un moment dat ca s-a speriat o casiera de ei si s-a plans la manageri. A doua zi au venit unii cu niste pesticide sa ii omoare, eu am crezut ca au reusit dar se pare ca e destul de rezistenta specia asta mai ales dupa ce au rezistat la mancare aia, nu? Cred ca si acum mai sunt acolo, in fine.

Alte precizari importante, baietii cu care am lucrat eu acolo, nu prea erau dusi la scoala si tin minte cum maestru paul din berceni la sfarsitul programului a urinat in ulei o data supart fiind ca managerul l-a prins cand vindea produse pe neve. In pungile cu pui gaseam adese muste, in criza de timp puiul era dezghetat cu apa fierbinte si capata asa o culoare de vanata. Flegme la impachetare primeau cei mai fitosi clienti stiu ca o
data a fost servita si d-na andreea(a cantat la blondy sau ceva). Am filme si poze acasa cu schimbarea etichetelor si a salatelor.Eu personal am comis cateva de oboseala, am scapat vro 3-4 gratare cu aripioare, strips pe jos am vrut sa le arunc dar managerul m-a invatat o
schema ca a patit si el la fel cand era la masini, le bagi un minut in ulei si gata, sau le platesti la pret intreg. DeciAaaa faza tare sa nu uit. De Pasti plecam toti acasa (o zi, normal)si lasaram frigiderele oprite (mare gafa) cu marfa la greu in ele ca a doua
zi vin “meltenii”, ei nu mananca oua mananca aripioare. Va dati seama ca dupa 36 de ore nu mirosea a morga dar a stricat sigur, evident ca produsele s-au bagat la vanzare. SlavaDomnului ca totul acolo se gateste la temperaturi inalte si nu omoara pe nimeni, inca.Sucu ala pepsi vine in niste tancuri, vai mama noastra ce mai caram la
ele, doar esenta ca restu e sifon,

Ce sa va mai zic, Opc-ul nici macar nu trecea prin spate ramanea in fata unde era totul frumos, dar plecau cu sacosele si probabil buzunarele pline. In spatele frigiderelor se ascundeau cate 2-3 meniuri

Seara dupa program ne strangeam in lobby mai multi de la KFC, Pizza hut si
Mc uneori, si povesteam cum isi terorizeaza fiecare clientii si care sunt
cele mai oribile metode. Evident ca noi mereu castigam.

Sursa

»crosslinked«

You may also like...

17 Responses

  1. nedumeritu says:

    e, nu zau, dupa ce da toate povestile astea si-a amintit de contractul de confidentialitate fix cand sa dea pozele si filmele. ca le-a facut pe toate ca in excursia la Paris, sa i se vada si mutra in cadru. hai sictir, ca pot sa dau si eu copy-paste, sa inlocuiesc KFC cu McDonald’s si s-o postez maine tot aici sau pe alt forum. si daca ma gandesc bine, cred ca pot sa mai adaug si de la mine, pe ici pe colo, ca am imaginatie mai bogata!

  2. puff says:

    Lasa`ne frate cu povestile tale….dute la emisiunea aia cu toti nebunii “povesti adevarate” sau cum draq se numeste…Vad ca nu ai ce face si te afirmi si tu asa ca musca in cacat..

  3. admin says:

    sper ca nu ma critici pe mine… eu am dat doar un copy/paste de la SURSA (exista un link jos)

    important este daca vine cineva care a lucrat sau lucreaza la KFC si sa confirme sau sa infirme cele scrise de baiatul acela

  4. SPV says:

    inainte ca alte persoane sa mai comenteze aiurea ar trebui sa se intereseze dc respectivul angajat a fost dat afara . DC VINE ACUM si se vaita ca muncea ca un sclav si nu se vaita atunci la manageri sau director?deh frate la 10 clase ce meserie vrei descarcator incarcator ca nu te-am pus eu sa pleci d la scoala si sa bei pana te pisi p tine. faza cu mancatu chifle congelate e chiar tare BAI FRATE AI O DANTURA INSEAMANA BETON CEMAI AM INCERCAT SI EU SA MANANC SA VAD ITI SPARGI DINTII DAR IN FINE .CEEA CE ZICI U ACOLO CU SANGE BLA BLA BLA ACOLO IN FAINA APA normal puiul stripsul aripa zingerul si fille-ul se scutura de excesul de marinare . NU PREA MAI VEZI U SANGE LA CAT IS ELE MARINATE dar in fine. dc era apa alba?poi explica oamenilor corect ca stripsui zingerul si aripa ma intai sun bagate in faina si porma in apa ASA CA E CEVA NORMAL SA FIE APA ALBA ODATA CE SA BAGAT CARNEA CU FAINA IN EA ca deh asa e standard.la salate le fac spv .si salata expirata sau branz amucigaita ?ai s ano mai inflorim atat restaurantele mari vand in jur de 30 salate mai mai mult sau mai ptin asa ca salata si branza se consuma imediat si se aprovizioneaza zilnic restaurantu.la igiena nu-mi spune u mie ca nu frecai faianta de-ti venea rau dadeai matura mop perie etc .in fine sa stiti si voi ca in resturantele mici se respecta standardele si se incearca si in cele mari cat se poate SI APP INAINTE SA MAI FACE-TI COMENATRII FITI SIGURI DE CEEA CE SPUNE-TI

  5. admin says:

    Poate va intrebati de ce am postat ?
    Pai… dupa parerea mea exista un sambure de adevar pe undeva. La ce ma refer (eu fiind un client fidel a celor de KFC):
    1. in privinta datei de expiratie … pai sunt cam 50% sanse sa mananci o painica rascoapta
    2. cocoleasele…. perfect adevarat
    3. o data am primit crispy strips cu carne in sange (este adevarat ca mi-a schimbat portia, dar m-a pus sa astept 15min sa vina noua tura)

    Majoritatea experientelor neplacute le-am avut la Vitan MALL.

  6. eMagie says:

    Eu cred ca e mai rau decat povesteste asta. Cum zicea si el ..noroc ca sunt prajite la temperaturi inalte.

  7. Andrii says:

    Confirm cele spuse de angajatul KFC. Eu am lucrat la McDonald’s si se intamplau aceleasi lucruri. Nici un produs expirat nu se arunca la gunoi, ci se reincalzea si se baga din nou la vanzare.

  8. Andrii says:

    Confirm cele spuse de angajatul KFC. Eu am lucrat la McDonald’s si se intamplau aceleasi lucruri. Nici un produs expirat nu se arunca la gunoi, ci se reincalzea si se baga din nou la vanzare. Mizerie de nedescris in bucatarie. Cine credeti ca pe criza asta isi permite sa inlocuiasca uleiul din tancurile de prajit? Periculoasa si inghetata, pt ca e facut din solutie alba care are in componenta si lapte, care este pusa intr-un cazan mare de 70-80 litri si apoi asteapta sa fie bagata in aparatul de inghetata. Si cad in timpul asta in ligheanul respectiv o gramada de lucruri, si mizerii.

  9. Pareja says:

    Your post KFC mancare toxica. Chifle de pe jos, ulei cu pisat, faina cu muste .. si multe altele | O zi in care tu iesi in castig was very interesting when I found it over google on Tuesday by my search for fille de casa. I have your blog now in my bookmarks and I visit your blog again, soon. Take care. Parejaspareja.es

  10. kia says:

    fratzi mei copii mei…!!! uitatziva voi in gura lui…mincinos dreq….ba ziceai ca ie prietenu tau si el povesteste ca ie mizeri si alte vrajeli …apoi se lauda ca nici macar el nu facea curatzenie….romanu nostru….cu ce sa se laude….inca lucrez la kfc la bv si manageru de aici a fost manager si la plazza…stiu prea multe dar vreau sa va uminez despre inaptul care a lucrat la kfc…..oricum mancarea nu ie sanatoasa…logic….dar ie proaspata….pt ca nu se cumpara de la americani….si sunt tzinute 2 ani in frigidere….sunt luate…de la noi…(transavia;avcola etc)

  11. Nuconteaza says:

    sunt o gramada de mizerii si mancare nesanatoasa.de ce nu luati un mar in loc sa mergeti sa mancati acolo?poate ca nu este adevarat cu toate chestiile exagerate, dar totusi sunt cu ulei.

  12. bianca says:

    Locuiesc in SUA de 10 ani. Cea mai proasta mancare din America e la KFC si McDonald’s unde mananca numai oamenii extrem de saraci. Ca urmare a acestei diete toti sunt obezi.
    In Romania tot ce vine din America e considerat sanatos si folosit fara nici un fel de discernamant. Nu stiu daca povestea de mai sus e adevarata sau nu dar cert e ca mancarea de la KFC si McDonald’s este EXTREM de nesanatoasa numai daca te gandesti la uleiurile si prajelile care se folosesc in retetele lor.

  13. o.fata says:

    Desi nu vreti sa credeti pentru ca toti mancati de la kfc, tot ce a spus in declaratie e adevarat,eu am lucrat la kfc casier,la romana (leonida), salatatele care ramaneau de seara a doua zi dimineata aveau termenul schimbat, chiflele de la impachetare daca,cadeau pe jos erau puse la vanzare,asta s-a intamplat in prezenta dnului CALIN,cine a lucrat in kfc il cunoaste sigur, uleiul se schimbat o data la 3 luni, gandaci erau peste tot, angajatii erau tratati ca si niste sclavi…restaurantul se inchidea la ora 23 ,programul se termina la ora 24:30 insa niciodata nu plecam mai devreme de ora 3 dimineata.tuburile cu maioneaza erau spalate doar seara,bineinteles k detergentul se amesca cu mancarea la breding iar cand cozile erau pana la iesirea din restaurant toata lumea uita de curatenie(ma refer la bucatarie marinare si breding) si de filtrarea uleiului.baietii se jucau fotbal cu pungile de pui. puiul venea in cazurile fericite dezghetat pt a putea si marinat dupa metoda standard,insa de cele mai multe ori venea inghetat.prajiturile sunt inghetate si sun tinute si o saptamana daca nu se vand,bineinteles punandui-se alt termen.legumele stricate bineinteles ca se foloseau pentru ca nu ne permiteam sa avem pierderi. La salatele cu zinger va ia banii insa in loc de zinger de cele mai multe ori primiti 2 bucati de strips taiate, asta mai ales cand e aglomeratie.produsele prajite de dimineata (in caz ca nu e vanzare) se tin in holding(caci asa se numeste cuptorul care le tine calde) chiar si 4,5 ore… de la ora 6 nu se mai prajesc produse ci se folosesc deja cele prajite la 12,14,dupa caz..se mai fac seara in caz ca e vanzarea prea mare. In afara de astea angajati care sunt in tura de noapte nu mai sunt pontati(platiti) de la ora 12:30 seara,desi mereu se pleaca dupa cum am spus cel mai devreme la 2 :30…uneori 4:00,5:00 daca trebuie frecata podeaua cu periuta de dinti. in fata totul pare impecabil…in spate iti vine sa vomiti..am lucrat 9 luni dupa care nu am mai suportat nedreptatile si bataia de joc fata de angajati..nu sunt inventii totul e adevar si cine nu crede pot dovede si cu poze si cu acte.

  14. o.fata says:

    inca ceva…nimeni nu e dat afara,toti pleca pt ca asa vor dupa multe implorari ale conducerii care nu isi permite sa pelce oameni pe care deja i-au prostit si stiu ce au de indurat..majoritatea se angajeaza si intr-o luna dispar.

  15. Neo Cosmin says:

    Este jenant ce spune tipul, sunt minciuni vorbele lui.
    Sunt angajat KFC, si nu se procedeaza asa cum zice el..faina este acoperita cu capace la masa de breading, uleiul din masini nu ai cum sa te atingi de el, sunt camere in restaurant.. nu exista muste in mall, degeaba..acel sange nu exista..ci doar exces de marinare.. apa, care se duce cand produsul este scufundat in apa.. chiflele sunt sigilate in pungi speciale.. produsele care raman dupa terminarea programului sunt trecute la pierderi si a doua zi dimineata sunt aruncate la gunoi, managerii verifica tot, comanda produse din pui doar cat este nevoie.. sunt numai minciuni ce spune tipul, am coleg care a lucrat in plaza mall la kfc, eu sunt din sun plaza kfc.

  16. azaleea says:

    In primul rand mi se pare un cretin cel care a scris povestea de mai sus…nu are respect fata de oameni…cum sa joci fotbal cu chiflele si apoi sa le pui la loc? Asta arata ce persoana “normala” este personajul care povesteste cu atata patos ce minunatii faceau angajatii la KFC. Mie personal imi place mancarea KFC, insa, dupa ce am citit ce este scris mai sus ,ma indoiesc ca voi mai manca vreodata si asta datorita angajatilor…asta e frate…daca angajati toti tampitii care nu-si fac treaba..o sa va faca firma de ras. Mancarea clar nu este sanatoasa, dar e alegerea fiecaruia ce mananca, insa a manca mancare de pe jos, preparata in ulei cu urina si in apropiere de gandaci, pe care chiar angajatii se lauda ca-i hranesc, mi se pare ca depaseste orice imaginatie.

  17. roby says:

    eu lucrez la KFC si sincer cel care a scris chestia asta chiar abereaza, intradevar este mult de munca dar in niciun caz nu se servesc produse de proasta calitate, exista niste standarde foarte riguroase , se face curat din minut in minut la masa la care se face infainarea produselor , spalatul pe maini este obligatoriu din 20 in 20 de min standard pentru ca bacteriile sa nu se divida , de regula te speli de mai mult ori pt folosesti laveta cu care vei sterge masa de faina , totul e strict , produsele au un termen de valabilitate dupa prajit , dupa 45 de minute la unele se arunca la cosul de pierderi iar altele dupa 1 si 30 de min !!!intradevar nu sunt asa sanatoase pt ca uleiul in care sunt prajie este supus la mai multe prajeli !Carnea marinata are termen de valabilitate , in cazul neconsumarii acesteia se arunca , exista controale din afara va dati seama fiind un brand renumit !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *