Internetul, amendat de Garda Financiara

Toate firmele care nu si-au trecut pe pagina de Internet adresa sediului social, codul fiscal si capitalul social sunt amendate de Garda Financiara. Asta pentru ca, toti comisarii iau prime in functie de cuantumul amenzilor.

Dorel Ioja si Stefan Dinu, comisari la Garda Financiara Bucuresti, au efectuat pe 15 octombrie 2008 un control “operativ si inopinat” la o firma din Capitala, care se ocupa cu comertul de tevi, informeaza Cotidianul.

Dupa ce au luat la puricat toate actele firmei si nu au gasit nici o neregula, tema controlului fiind “respectarea regulilor de comert”, cei doi comisari au descoperit, intr-un sfarsit, o incalcare a legii.

“Societatea de­tine o pagina de Internet proprie, care nu contine informatiile prevazute de Legea 31/1990, in sensul ca pagina de Internet a societatii nu contine informatiile referitoare la forma juridica a societatii, adresa sediului social, numarul din Registrul Comertului, Codul Unic de Inregistrare si nici capitalul social”, se arata in procesul-verbal.

Fapta descrisa constituie contraventie si a fost sanctionata operativ cu 2.500 de lei. Adrian Cucu, seful Garzii Financiare, a declarat pentru Cotidianul ca nu este de acord cu acest gen de amenzi.

Patronii fir­me­lor bu­cu­res­tene care au fost amendati pentru astfel de motive sustin ca aceasta procedura este practicata de mai multi comisari pentru a-si rotunji ve­­nitu­ri­le, din primele pe care le pri­mesc ca re­com­pensa pentru amenzile date.

“Exis­ta in lege stipulate prime, care re­prezinta un anumit procent din amen­zile date. Deci comisarii primesc nis­te prime in functie de cuantumul a­men­zilor date”, a explicat Adrian Cucu. (sursa cotidianu.ro)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *