Internet Explorer 7 pierde batalia cu Mozilla Firefox

Numarul de utilizatori europeni ai Firefox a reusit sa-l depaseasca pe cel al Internet Explorer 7, cu unu la suta, au anuntat cei de la CNN.
Desi avansul browser-ului open source nu pare semnificativ, analistii estimeaza ca pana la sfarsitul anului acesta va mai castiga 10% din utilizatori.

Deci … usor, usor Microsoft pierde teren. Dupa batalia pierduta cu Encarta impotriva Wikipediei, acuma pierde batalia si pe segmentul browsere de internet. Si in final…. ghiciti care va pierde!…. Microsoftul of course, vorba lui Cioroianu.

Greseala cea mai mare din punctul meu de vedere pe care o fac cei de la Microsoft este ca merg pe idei invechite, adica pe capsularea programelor si nu pe open source. Aceasta capsulare a programelor limiteaza acel program (exemplu IE) si-l face rigid, plus de asta, la conceperea lui au lucrat vreo 1000 de oameni, si nu 1 milion de oameni ca in cazul Firefox.

Exemple de rigiditate :
– pe Firefox iti poti pune skinuri (ca pe Winamp), pe cand IE nu ofera aceasta optiune.
– pe Firefox poti folosi diferite add-on-uri extrem de utile surfingului (gen blocarea de ads), pe cand pe IE nimic , plus ca exista o groaza de vulnerabilitati care pot fi exploatate.
etc

O sa va para amuzanta urmatoarea idee, dar sa stiti ca puteti scoate o groaza de bani. Daca Microsoft scoate un X program, tu nu trebuie sa faci decat un Y program similar, dar sa fie OPEN SOURCE (adica codul sa fie vizibil tuturor, astfel incat la el sa poata participa o groaza de oameni). Bine, bine, dar cum facem bani? Pai simplu!… din donatii. Daca Wikipedia aduna din donatii 6milioane de dolari pe an, credeti ca nu se vor gasi donatori si pentru programul dvs.?

You may also like...

3 Responses

  1. sorin says:

    Mozila Firefox oricum ramane browserul meu preferat:D

  2. roberth says:

    Daca ar fi dupa mine Microsoft ar trebui sa renunte sa mai faca vreun browser. Fara suparare.

  3. De ceva timp tot mai multa lume trece la chrome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *