Inmatricularea masinii poate dura si doua luni

Trecerea emisiilor de dioxid de carbon in cartea de identitate a masinii a creat mari probleme reprezentantelor Registrului Auto Roman, ai carui angajati nu mai fac fata numarului mare de cereri.

Astfel, inmatricularea poate dura si doua luni. Mai mult decat atat, pentru a realiza dosarul, oamenii trebuie sa alerge de la o institutie la alta, informeaza Antena 3. Soferii se mai plang de birocratie si de lipsa personalului specializat.

Aceasta situatie este intalnita in toate orasele mari din tara. De exemplu, in Brasov se fac peste 100 de programari pe zi, iar in Dolj, Cluj, Iasi, Sibiu, Timis si Suceava s-a ajuns la 150 de programari pe zi.

De asemenea, o alta problema este legata de costuri. Desi, conform RAR, trecerea emisiilor in cartea tehnica a masinii costa 25 de lei, in realitate suma platita poate ajunge la 40 de lei.

Odata cu intrarea in vigoare a noii metode de calcul a taxei de poluare auto, in Romania au intrat foarte multe masini second-hand aduse din strainatate. Taxa prevede cresterea de pana la trei ori a taxelor pentru inmatricularea mainilor noi si scade de pana la zece ori in cazul masinilor uzate. Durata de inmatriculare a unei masini noi nu s-a modificat fata de perioada similara a anului trecut. (sursa ziare.com)

You may also like...

1 Response

  1. adidas says:

    100 de oameni cu milioane de idei….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *