Informatii despre Stefania Gabriella Germanotta, cunoscuta sub numele de Lady GaGa

Stefania Gabriella Germanotta (n. martie 1986, New York, Statele Unite ale Americii), cunoscuta in special sub numele de Lady GaGa, este o cantareata de origine americana Albumul sau de debut, intitulat The Fame, lansat in anul 2008, nu a avut mare impact asupra pietei muzicale internationale insa primele doua discuri single, „Just Dance” si „Poker Face”, au obtinut pozitii fruntase in clasamente. Lady GaGa a primit o nominalizare la Premiile Grammy la categoria „Cea mai buna inregistrare dance”.

laday-gaga
Albumul de debut, The Fame
Primul single solo al artistei, „Just Dance”, a fost lansat pe data de 28 aprilie 2008. Cantecul a devenit rapid un hit la nivel mondial, ajungand pe locul 1 in Australia si Canada. De asemenea, piesa a atins clasari de top 10 in numeroase tari cum ar fi Danemarca,Elvetia, Norvegia, Noua Zeelanda sau Suedia. In Irlanda, Regatul Unit si Statele Unite ale Americii, melodia a primit locul 1 la inceputul anului anului 2009. La nivel mondial, „Just Dance” a atins locul 7 si a obtinut 2.7 milioane de puncte in urma activarii in clasament. Piesa a primit o nominalizare la Grammy la categoria „Best Dance Recording”.
Albumul de debut, intitulat The Fame a fost lansat la data de 19 august in Canada. Materialul a obtinut clasari de top 10 in Australia, Canada si Noua Zeelanda. In topul american, Billboard 200, albumul a debutat pe locul 17, avand vanzari de peste 24.000 de exemplare in prima saptamana. The Fame a primit recenzii pozitive din partea criticilor muzicali de specialitate, site-ul Metacritic.com, contorizand o serie de critici facute materialului si oferindu-i lui The Fame 74 de puncte dintr-un total de 100. Publicatii importante ca Allmusic, Billboard, The Boston Globe sau Entertainment Weekly ofera albumului recenzii pozitive. The Fame a primit discul de platina in Australia (peste 70.000 de exemplare vandute) si in Noua Zeelanda (peste 15.000 de exemplare vandute).
Cel de-al doilea single al albumului, „Poker Face”, a fost lansat la sfarsitul luni septembrie 2008. Cantecul a devenit rapid un succes, plasandu-se pe prima pozitie in Australia, Canada Finlanda, Norvegia, Noua Zeelanda si Suedia. Piesa a obtinut locul 72 in Billboard Hot 100 si a ocupat pozitii de top 10 in Bulgaria si Irlanda. „Poker Face” a obtinut discul de platina atat in Australia cat si in Noua Zeelanda. Sursa wikipedia

You may also like...

7 Responses

 1. raluca says:

  dute dreku de barbat>(“(

 2. lady rose says:

  tu proasto daca mai zici o data asta iti sparg capu

 3. Oana says:

  ador melodia “Alejandroo”
  esti sooper Lady Gaga tzine.o tot asa:X
  :X
  :X
  :X:*

 4. alexandra says:

  nici nu zici k a fost barbat……oricum e superba lady gaga….

 5. ally says:

  esti tare lady gaga ador melodia”thelephone”……. imi dai si mie nr tau de tel lady rose?

 6. lory says:

  LADY GAGA esti idolul meu melodiile ta le sunt super misto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *