In Marea Britanie merge trenul alimentat cu soia

Compania feroviara South West Trains din Marea Britanie a convertit motorul diesel al unuia dintre trenurile sale la un biocombustibil ce consta intr-un amestec de soia, seminte de rapita si diesel.

Trenul a efectuat marti primul transport, iar experimentul va continua pana la sfarsitul anului, desi potrivit cercetarilor acesta s-a dovedit deja a fi un succes, informeaza Daily Mail.

Potrivit reprezentantilor companiei, trenul circula intre Exeter si Waterloo, Marea Britanie, si foloseste pana la 1.100 litri de combustibil pe zi.

“Noul combustibil nu a afectat motorul si nici performanta trenului”, a spus un reprezentant South West Trains.

Si compania feroviara First Great Western si-a convertit unul dintre trenurile sale diesel la biocombustibil, in timp ce alti operatori feroviari asteapta cu interes sa vada ultimele rezultate, fiind posibil ca apoi sa schimbe si acestia combustibilul.

In schimb, americanii sunt ingrijorati de folosirea biocombustibililor intrucat ei pretind ca pretul dezvoltarii carburantilor alternativi este prea mare pentru a fi implementat la scara larga, in ciuda beneficiilor acestora privind reducerea gazelor cu efect de sera.(sursa ziare.com)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *