In curand, domenii pe Internet cu caractere non-latine

ICANN, organizatie care gestioneaza numele de domenii pe Internet, a modificat reglementarile inregistarilor acestor site-uri.

Noile reguli permit inregistrarea unui domeniu cu nume in caractere non-latine, informeaza site-ul Itnews.

Modificarea reglementarilor va aduce o crestere importanta in segmentul inregistrarilor domeniilor, avand in vedere procentajul deloc neglijabil al celor care nu cunosc limba engleza.

Aproximativ 1.5 miliarde de utilizatori de Internet si non-vorbitori de limba engleza vor avea astfel ocazia de a achizitiona un domeniu de Internet avand caractere in limba materna.

Companiile vor avea posibilitatea sa plateasca taxa de 185.000 de dolari pentru a acoperi costurile suportate de ICANN, investitia ridicandu-se la suma toatala de 13 milioane de dolari.

Organizatia ICANN este asociatie non-profit, iar sumele pe care le va achizitiona de la companiile interesate de acest proiect vor fi folosite exclusiv pentru amortizarea investitiei.

“De cand a fost infiintata ICANN, acum 10 ani, unul din principiile fundamentale a fost de a sprijini concurenta si de a oferi posibilitatea de alegere consumatorilor in numele generice de domenii de nivel superior. Efectul de deschidere al nivelelor de domenii superioare va permite mai multe cereri de antreprenoriat si inovare”, a declarat Paul Twomey, presedintele ICANN.

Ghidul pentru acest proiect este disponibil pe site-ul oficial al asociatiei si cuprinde denumiri in limbile araba, chineza, engleza, franceza, rusa si spaniola. (sursa ziare.com)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *