In 2025 vom putea comunica cu extraterestrii

Seth Shostack, unul dintre cercetatorii SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), a afirmat ca in anul 2025 oamenii vom putea intra in contact cu extraterestrii.

Acesta a tinut o conferinta de presa, la San Francisco, in care a surprins audienta prin aceasta declaratie soc, informeaza News Blaze.

“Il vom gasi pe E.T. in cel mult 20 ani”, a declarat Shostack. Cercetatorul a afirmat ca declaratia lui se bazeaza pe faptul ca tehnologia pe care o folosim va avansa foarte tare si in urmatoarele doua decenii vor exista aparate care sa caute alte forme de viata, la 500 de ani lumina de Pamant.

“Daca am facut calculele in mod corect, oamenii vor putea contacta forme de viata extraterestre care se afla in galaxia noastra. Conform teoriilor savantului Frank Drake, in Caleea Lactee trebuie sa existe peste 10.000 de civilizatii care sunt capabile sa comunice prin unde radio”, a adaugat Shostack.

Proiectul SETI, in care este implicat Shostack, a fost finantat de NASA pana in anii ‘90, cand au fost intrerupte fondurile, din cauza lipsei de rezultate.

Oamenii de stiinta s-au bazat, de atunci, numai pe finantari particulare, pentru a cerceta in continuare viata extraterestra.

You may also like...

1 Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *