Hackerii isi muta atentia spre telefonia mobila

Cum telefoanele mobile devin din ce in ce mai compatibile cu conexiunea la Internet, hackerii ar putea sa inceteze exploatarea vulnerabilitatii sistemelor de operare clasice pentru a profita de vulnerabilitatea sporita a telefoanelor mobile, potrivit unui raport al expertilor de la Georgia Tech, citat de Telegraph.

Cercetatorii de la Georgia Tech au spus ca in cazul in care telefonia mobila este absorbita de botnet-uri, retele de calculatoare infectate care genereaza spam-uri, un nou tip de frauda se poate naste. De exemplu, telefoanele infectate pot fi programate sa cumpere ringtonuri de la companii fantoma.

Hackerii sunt atrasi de telefoanele mobile pentru ca acestea sunt cel mai adesea pornite, trimit si primesc multe date si in general sunt slab protejate. Software-urile antivirus ar solicita foarte mult bateria, motiv pentru care sunt vazute ca “ucigasi” pentru astfel de echipamente electronice.

“Aceasta este platforma perfecta (pentru hackeri)”, a spus Patrick Traynor, profesor asistent in cadrul Georgia Tech. Un obstacol pe care hackerii il vor intampina va fi sa invete cum functioneaza retelele de telefonie mobila pentru a-si putea adapta atacurile. Spre deosebire de furnizorii de Internet, acestia au un control mai bun asupra retelelor, ceea ce inseamna ca pot inchide linii de comunicatii infectate mult mai usor.

Traynor a declarat ca nu sunt inca dovezi concludente ca hackerii au inceput atacurile impotriva telefoanelor mobile. Pentru ca un atac sa poata fi posibil e nevoie ca utilizatorul telefonului sa incarce si sa descarce multe date de pe Internet pe telefonul sau, iar fenomenul a inceput sa ia amploare abia in ultima perioada. (sursa ziare.com)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *