Gripa porcina. Simptomele gripei porcine

Gripa porcina, care face victime in America Latina, are mari sanse sa se raspandeasca si pe alte continente, iar din acest motiv, populatia trebuie sa fie informata cu privire la simptomele care insotesc boala.

Deocamdata, nu se stie cat de probabila este o epidemie de mari proprtii, insa se stie ca imunitatea oamenilor la acest virus este limitata – este o ramura a virusului H1N1, care contine gene de pasare, porc si umane, intr-o combinatie nemaintalnita pana acum , noteaza The Independent.

Simptomele gripei porcine sunt similare gripei umane: tuse, febra brusca, dureri de cap si dureri musculaere. In cazurile grave, poate duce la pneumonie si chiar moarte. Perioada de incubare la oameni este intre doua si cinci zile.

Cei mai expusi sunt cei cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani, a caror sistem imun puternic reactioneaza virulent la virus.

Gripa porcina
poate fi tratata – in Mexic si SUA, pacientii au fost tratati cu succes cu medicamentele antivirale Tamiflu si Relenza. Acestea nu previn boala, ci ii reduc sin severitate si salveaza vieti, daca sunt administrate la instalarea primelor simptome.

Este sigura consumarea carnii de porc, doarece virusul este distrus prin gatire.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *