Google da 10 milioane de dolari pentru o idee

Cei care au o idee care ar putea schimba lumea, sau ar putea ajuta omenirea, ar putea deveni milionari in dolari daca participa la concursul companiei Google.

Compania este dispusa sa plateasca pana la 10 milioane de dolari pentru o idee cu adevarat buna, pe care sa o poata pune in practica, anunta CNN.

Concursul a fost lansat cu ocazia aniversarii a 10 ani de la lansarea companiei de Internet si are ca scop promovarea ideilor noi si ambitioase care ar putea avea un impact benefic asupra vietii oamenilor.

Numit Proiectul 10^100 (adica “10 la puterea 100”), initiativa companiei are nevoie de participarea publicului. Un juriu va alege maxim cinci idei castigatoare, care vor fi anuntate anul viitor, in luna februarie.

“Aceste idei pot fi mici sau mari, minunat de simple sau sustinute de tehnologie, insa toate trebuie sa aiba impact. Stim ca exista nenumarate idei geniale care au nevoie de finantare si sprijin pentru a fi puse in aplicare”, a justificat Google aceasta initiativa.

Oamenii de pe intreg globul sunt incurajati sa-si trimita ideile, in 25 de limbi, la adresa www.project10tothe100.com, pana in data de 20 octombrie. Cei care se inscriu in concurs sunt invitati sa-si descrie ideea si sa raspunda la sase intrebari, printre care si urmatoarea: “daca ideea ta ar deveni realitate, cine ar avea cel mai mult de castigat si cum?”.

Un reprezentant al Google nu a dorit sa dea publicitatii criteriile care vor sta la baza deciziei finale a juriului, insa a precizat ca ideile considerate de succes ar trebui sa vizeze probleme precum accesul la mancare si adapost, construirea comunitatilor, imbunatatirea sistemului de sanatate, mai mult acces la educatie, sustinerea ecosistemului global si promovarea energiei nepoluante.

Cei care au o idee nu trebuie neaparat sa aiba si cunostintele tehnice ca sa le implementeze, a precizat reprezentatul Google.(sursa ziare.com)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *