Dubaiul nu mai este un rai

De la extaz la agonie, de la lux la saracie, de la suprapopulare la tablou inghetat, de la rai financiar la criza imobiliara. Asa arata acum Dubaiul, fostul imperiu al luxului.

Renumit pentru cea mai inalta, cea mai mare sau prima constructie din lume, Dubaiul este acum locul unde bogatii isi plang saracia mai abitir ca saracii, informeaza Antena 3.

Sunt tot mai putini cei care mai platesc 1.000 de dolari pentru o noapte in Burj al Arab sau cei care mai vor birouri in Burj Dubai cel mai mare turn din lume, ori casa pe insula construita in largul marii.

Nu doar turistii au fugit. Investitorii nu se mai inghesuie la hoteluri cu 1.000 de dolari pe noapte, in contextul in care 75% din primele 500 din cele mai mari companii din lume, care au probleme serioase, au sediul aici.

Iar bancile nici nu mai vor sa auda ce credite pentru investitii imobiliare in Dubai.

“Avem o firma pe care in momentul de fata o tinem in stand-by, asteptam vremuri mai bune pentru ca domeniul imobiliar a fost cel pe care am apucat sa il activam si in Dubai”, spune omul de afaceri Ovidiu Tender.

“Anul trecut clientii cautau proprietati si doreau sa cumpere. Anul acesta proprietarii isi cauta clienti si sunt dispusi sa faca concesii ca sa-si poata vinde proprietatile”, a declarat Lavinia Gheorghe, analist imobiliar.

Si in Dubai se cere acelasi lucru care se cere deja la nivel mondial in imobiliare: cuvantul cheie este asteptare. (sursa ziare.com)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *