Dictionar lingvistic pentru torrente

In sfarsit am inteles si eu cum sta treaba cu filmele de pe torrente si pe aceasta cale ii multumesc lui Richie.

Ce film trebuie sa downloadezi avand urmatoarele variante:
* Film_oarecare 2008 cam XviD-KingBen
* Film_oarecare.TS.xvid.mvs
* Film_oarecare.TC.XviD.SWESUB-KickFoot
* Film_oarecare_DVDSCR_XviD_ALLiANCE
* Film.oarecare.R5.XviD-COALiTiON
* Film_oarecare[2008]DvDrip-aXXo

  • Film_oarecare 2008 cam XviD-KingBen – un cam e cel mai lame tip de fisier video; sunt primele moduri de piratare a filmelor, realizate cu o handycam direct din sala de cinema. Video si audio sunt execrabile, deseori incomplete. Sa urmaresc un film in modul acesta e chiar mai ofensator decat pirateria in sine.
  • Film_oarecare.TS.xvid.mvs – un TS ori Telesync e tot un cam cu deosebirea ca filmarea se face cu o camera profi iar sunetul e inregistrat separat direct din cabina de proiectie cu un microfon profesional. Ulterior se face sincronizarea. Deci, aceeasi calitate slaba video dar sunet imbunatatit.
  • Film_oarecare.TC.XviD.SWESUB-KickFootTC sau Telecine e o versiune destul de rar intalnita pentru ca presupune niste echipamente speciale. Este realizata prin copierea unei role de film in format digital cu ajutorul unei masinarii destul de scumpe. De obicei nici calitatea nu e foarte stralucita intrucat matrita e la randul ei o rola de calitate inferioara distribuita prin cinema-urile uitate de lume.
  • Film_oarecare_DVDSCR_XviD_ALLiANCEDvdscr sau screener e un format rezultat din copierea filmului de pe DVD-urile trimise criticilor sau membrilor Academiei pentru fi recenzate. In general calitatea video si audio este foarte buna, doar ca originalele sunt stantate cu diverse avertismente ce apar in timpul vizualizarii, gen “property of …”, “do not replicate”, etc care pot fi deranjante. Uneori au scurte portiuni de alb negru.
  • Film.oarecare.R5.XviD-COALiTiON R5 desemneaza o regiune pentru care s-a lansat o versiune DVD care cuprinde de regula Rusia, India, Africa. O inregistrare de genul asta inseamna foarte buna calitatea video, dar nu chiar asa buna cea audio. Aceasta se datoreste faptului ca DVD-ul original nu oferea si track-ul original in engleza (ori alta limba) motiv pt care acesta e adaugat ulterior prin sincronizare cu o versiune evident mai slaba calitativ. Dvdrip-urile reprezinta in fapt copii de pe un R1.
  • Film_oarecare[2008]DvDrip-aXXoDvdrip-urile sunt the best you can get. Sunt si ultimele care apar, momentul corespunzand cu lansarea oficiala a unui film pe DVD, deci la ceva distanta de lansarea in cinema.
  • Serial.S01E1.HDTV.XviD-NoTVhdtv inseamna ca acea captura s-a realizat de la un semnal video digital de inalta definitie, cum emit cam toate televiziunile serioase, calitatea fiind chiar superioara dvd-urilor.

Si alte chestii interesante mai gasiti AICI

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *