Descoperiri uimitoare

Gamucci Micro Electronic Cigarette anunta inventarea tigarii electrice, care va putea fi aprinsa si in locurile publice, acolo unde a fost interzis fumatul. Ce inseamna electrica? Noua inventie arata ca o tigara obisnuita si are un gust asemanator, insa in interior are un vaporizator care transforma nicotina lichida in vapori care sunt inhalati apoi de fumator. Tigara electrica se alimenteaza de la o baterie si merge cu cartuse mici din plastic, umplute cu nicotina lichida. Exista trei trepte, una inferioara, cu 6 miligrame de nicotina, una medie, cu 11 miligrame de nicotina si una superioara, cu 16 miligrama de nicotina. Aceasta tigara costa 62 de $ si impreuna cu ea se va primi port pentru nicotina lichida, baterii si incarcator.

O fetita de noua ani s-a prezentat joi seara la un spital din Grecia. Ea a acuzat dureri mari la burta. Ce credeti ca era? Medicii au descoperit in stomacul fetei, embrionul (6 cm) fratelui sau geaman. Din embrion se formase deja un fetus cu cap, par si ochi dar care nu avea creier si cordon ombilical.

Doua gemene din Marea Britanie ar putea ajuta la descoperirea unui tratament pentru leucemie, medicii cercetand de ce doar Olivia s-a imbolnavit si Isabella nu. Ambele au avut celule stem precanceroase in stare latenta dar ele s-au activat doar la Olivia. Doctorii cred ca acest caz va duce la descoperirea unor noi tratamente mult mai putin toxice si mult mai eficiente ca si cele care exista acum. Un alt articol ne spune ca italianul Paolo Pandolfi, directorul programului de genetica a cancerului de la Universitatea Harvard din Boston, a creeat un medicament pe baza de arsenic, care a reusit sa invinga celulele staminale ale leucemiei mieloide cronice. Nu cum va fi descoperit leacu pana la urma dar vom trai si vom vedea. Oricum eu cred ca leacul pentru leucemie exista de ceva timp doar ca nu au interesul sa ne spuna.

Acum cativa ani s-a crezut ca rolul apendicelui este inutil si ca poate fi indepartat fara probleme. Ei nu este asa. Apendicele are legatura cu cantitatea mare de bacterii care populeaza tubul digestiv uman. Flora intestinala se poate distruge, iar bolile ca dizinteria sau holera pot ucide bacteriile utile din intestine. Deci rolul apendicelui este de a curata sistemul digestiv.

Hanyoung Lee ne propune un nou tip de semafor. Mi se pare geniala ideea dar nu cred ca va fi pusa in aplicare prea curand, cel putin nu in Romania.

Patru pui de arici s-au nascut inainte de vreme din cauza vremii din Marea Britanie. Bluebell, Primrose, Daisy and Buttercup, botezati dupa florile de primavara, s-au nascut cu 1 luna inainte de vreme, asta pentru ca e deja prea cald. Specialistii spun ca temperatura in Marea Britanie este cu vreo 5*C mai mare decat de obicei, in perioada asta a anului.

Leii de Mare mor de caldura si nu din cauza gloantelor. Anchetatorii cazului celor sase lei de mare care au fost gasiti morti in urma cu o luna la granita dintre statele Washington si Oregon, ca au fost pacaliti de intepaturile si sangele de pe corpul animalelor.

Cercetatorii de la Universitatea Cornell din SUA au descoperit o bacterie atat de mare incat se poate vedea cu ochii liberi, un Ghita Muresan al bacteriilor. Ea este de marimea unei granule de sare. Aceasta bacterie, denumita Epulopiscium, traieste pe un peste din specia Acanthuridae, in zona Marei Bariere de Corali din Australia.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *