Cele mai uimitoare 8 GROPI

1. Kimberley Big Hole – Africa de Sud

Aparent este cea mai mare groapa din lume facuta de MANA omului. Are o adancime de 1097m si a fost extrasa din 3 tone de DIAMANTE pana sa fie inchisa in anul 1914.

Se estimeaza ca au fost excavate peste 22,5 milioane de tone de pamant.

2. Glory Hole – Monticello Dam, California

Termenul de “glory hole” este folosit in america atunci cand un baraj este utilizat la capacitate maxima sau cand este nevoie sa se goleasca mai repede reservorul.

Acesta este “Glory Hole” de la barajul din Monticello si este totodata cea mai mare din lume care utilizeaza aceasta tehnologie de golire. Datorita inmensitati ea poate consuma peste 5.000 de metri cubi pe secunda.

3. Bingham Canyon Mine, Utah

Se spune ca este cea mai mare escavatie in pamant facuta de oameni. Extractiile au inceput in anul 1863 si continua si in zilele noastre. Aceasta groapa isi mareste constant dimensiunile. In momentul de fata are 900m adancime si 4.000m latime.

4. Great Blue Hole, Belize

Este un fenomen geografic incredibil numit si Gaura Albastra si este situata la 90km de tarmul statului Belize. Mai exista astfel de gauri, dar aceasta este cea mai uimitoare din cauza circumferintei perfecte. Are o adancime doar de 145 de metri.

5. Mirny Diamond Mine, Serbia

Este o adevarata bestie si detine titlu de “cea mai mare mina de diamante in aer liber din lume”. Are o adancime de 525 metri, cu diametru de 1200 de metri. Este interzis zborul deasupra ei, deoarece cateva elicopere au fost pur si simplu inghite de aceasta groapa.

Ce reprezinta sageata rosie din a doua imagine?? … pai ne arata un camion imens.

6. Diavik Mine, Canada

Este o mina si poate fi gasita la 300km NE de Yellowknife, Canada. In poza ne-o prezinta in timpul iernii.

7. Sinkhole in Guatemala
Cand apare un parau subteran se intampla acest fenomen.
8. And the really terrifying one?

Aceasta este faimoasa “Rat Hole”. Ea este capabila a inghiti miliarde si trilioane de dolari… anual.

Nimeni nu stie unde se duc acesti bani!!!!

You may also like...

3 Responses

 1. yety says:

  Glory hole are si conotatii de alt fel. Sexual bine inteles.

 2. admin says:

  pai cred ca la fel s-au gandit si baietii 🙂

 3. Un cetatean says:

  Sa-mi fie cu iertare, dar sunt atatea greseli in materialul asta… Probabil ca te-ai grabit teribil cand ai tradus cele cateva randuri pentru fiecare imagine. In fine, asta e mai putin important decat faptul ca nu ai verificat informatiile inainte sa le faci publice. Uite, de ex, “Mirny Diamond Mine din SERBIA” nu exista. Exista mina Mir din regiunea SIBERIANA Mirni (estul SIBERIEI, mai exact). Din pacate, varianta data de tine (“Mirny Diamond Mine, Serbia”) circula pe mailuri de cativa ani.
  Pe de alta parte, faptul ca ai pus pe fiecare imagine “www.azi.ro” se numeste incalcarea dreptului de autor. Iar faptul ca in bara de jos a paginii ai un disclaimer nu te disculpa. Ca si bloger ar trebui sa stii si, mai ales, sa respecti niste reguli.
  Un cetatean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *