Cea mai mare piscina din lume

Are o lungime de un kilometru si contine un sfert de miliard de litri de apa. Cel mai mare bazin artificial, omologat ca atare de Cartea Recordurilor, se afla in statiunea chiliana San Alfonso.
Sa faci baie intr-o piscina a devenit un lucru banal, dar sa te plimbi cu barca, cu yola sau cu canoe pe o piscina de un kilometru lungime este o experienta unica. Apa din imensul bazin provine direct din ocean si este purificata printr-un procedeu numit oxigenare pulsata, inventat de un chilian. Procedeul permite purificarea unor cantitati uriase de apa, iar volumul de substante chimice utilizate pentru purificare este de 100 de ori mai mic. Cinci ani au fost necesari pentru construirea celei mai mari piscine din lume – omologata ca atare de Guinness Book in 2007 – si doua miliarde de dolari pentru a finanta lucrarile.
Situata pe malul Oceanului Pacific, statiunea San Alfonso del Mar se afla in regiunea Algarrobo, in Chile, la 130 km de Santiago. Complexul de apartamente de vacanta este orientat catre Ocean si cuprinde 12 cladiri cu 800 de apartamente deja terminate si alte 140 in curs de finalizare. In general, un apartament cu vedere la ocean se vinde cu aproximativ 1.500 de euro/metru patrat. Constructia piramidala a cladirilor permite ca toate apartamentele sa beneficieze de o vedere panoramica spre ocean.

Initiatorul acestui proiect faraonic este un biochimist chilian, Fernando Fischmann, care in 1997 a decis ridicarea acestui proiect imobiliar in jurul a ceea ce avea sa devina cea mai mare piscina din lume. Fischmann a inventat si tehnologia necesara purificarii apei si a infiintat Crystal Lagoons Corporation, societatea care a construit intregul complex de la San Alfonso.Deschis in 2006, complexul va fi in intregime finalizat abia in 2009. Toate apartamentele complexului sunt fie vandute, fie inchiriate sau subinchiriate de societatea El Plomo, care ii apartine tot lui Fernando Fischmann. Apartamentele beneficiaza de cele mai noi solutii constructive si de elemente de avangarda care ofera un confort de neegalat.Intregul complex este astfel administrat incat proprietarii sa nu fie nevoiti sa se preocupe de nimic. Societatea care administreaza complexul ofera si servicii de decoratiuni si are un centru de inchirieri pentru cei care doresc sa-si puna la dispozitie proprietatile, contra cost, fara sa se ocupe de toate formalitatile, precum si un serviciu postvanzare.35 de metri adancime in “Laguna de cristal”.
Evident ca si posibilitatile de petrecere a timpului liber sunt extrem de diverse, de la spinning, aqua fitness, talasoterapie, sauna, jacuzzi, aqua-park, tenis, golf, zboruri cu parapanta, mall-uri, restaurante, baruri de noapte, cinematografe, discoteci, expozitii de arta pana la posibilitatea de a face plaja, in zilele ploioase, pe nisipul fin de pe malul unei piscine mai mici, adapostita sub o piramida de sticla. Atractia principala, “Laguna de cristal”, care pe alocuri are o adancime de 35 de metri, are o apa de o claritate impresionanta si o culoare turcoaz, asemanatoare cu cea a lagunelor tropicale.
Datorita tehnologiilor avansate, apa, preluata din ocean, este permanent mentinuta la o temperatura constanta de 26 de grade Celsius. Plajele de pe malurile uriasei piscine reproduc plajele tropicale, cu nisip fin, umbrit de palmieri. La subsolul complexului se gaseste de asemenea cel mai mare oceanarium din Chile.
Incurajata de succesul acestui megaproiect, societatea lui Fernando Fischmann va mai construi inca noua astfel de complexuri in Chile. Unul dintre acestea, ce va fi construit la Bahia Tricao, va avea doua lagune artificiale, una cu o suprafata de sapte hectare, iar alta, de 12,5 hectare. (sursa Adevarul).

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *