Britanicii au inventat dispozitivul care blocheaza apelurile nedorite

Un dispozitiv numit “Truecall” care te scapa de apelurile false a fost lansat de curand de doi inventatori britanici.

Dispozitivul TrueCall este un liant intre telefon si lumea exterioara, invatand sa distinga intre apelurile dorite si cele nedorite, scrie BBC.

S-a estimat ca britanicii primesc anual 1, 5 miliarde de apeluri in timpul carora nu vorbeste nimeni, si alte 1,5 milioane de telefoane nedorite. Potrivit unui studiu recent realizat de MORI, 70% din populatia Marii Britanii au fost victime ale atacurilor “scam” prin care s-au urmarit fie aflarea unor date confidentiale, fie devierea apelurilor spre alte numere pentru o suprataxare.

Dispozitivul se bazeaza pe sistemul robotului care inregistreaza mesajele telefonice. Practic, acesta intercepteaza toate telefoanele primite si anunta daca persoana care a efectuat apelul este o ruda sau o cunostinta.

Aparatul este setat sa anunte printr-un mesaj daca numarul este unul necunoscut, oferind posesorului trei variante: preluarea apelului, inregistrarea unui mesaj, sau respingerea apelului.

Utilizatorii acestui sistem au, de asemenea, optiunea de a-i salva intr-o lista pe toti cei care efectueaza apeluri false. Inventatorii incearca acum sa creeze o baza de date care sa contina toate numerele de telefon ale celor care obisnuiesc sa faca des astfel de glume proaste.

Truecall e creat pentru a oferi oamenilor posibilitatea sa se poata bucura de intimitate. “Poti sa incui usa, sa tragi draperiile, dar telefonul ramane punctul tau vulnerabil cand vine vorba de intimitate,” spune John Price, unul dintre cei doi inventatori.

Dispozitivul TrueCall poate fi comandat de pe site-ul inventatorilor la pretul de 99.99 de euro.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *