Berea Redd’s UN PERICOL PUBLIC.

Berea Redd’s a fost retrasa de pe piata ne informeaza ziarul Adevarul.
redds_site
Sursa Adevarul:

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, Departamentul de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Sibiu a fost înştiinţat luni, prin sistemul de alertă rapidă, referitor la prezenţa acidului malic în sortimentul de bere Redd’s, comercializată la sticlă verde de 0,5 şi 0,33 l, precum şi la doză de 0,5 l.
În urma controalelor efectuate ieri la unităţile din Sibiu, reprezentanţii DSP au retras de la comercializare întreaga cantitate de bere aflată pe stoc, peste 68 de hectolitri. Distribuitorul pentru judeţul Sibiu, S.C. Floradi Prodcom S.R.L. a început, de asemenea, retragerea produsului de la comercianţi.

Acidul malic este un acid natural prezent în majoritatea fructelor şi în multe legume, fiind parte din metabolismul fiecărei celule vii. În scopuri comerciale este obţinut prin sinteză, E 296: Acid Malic, fiind utilizat ca şi acidifiant, compus de aromă şi stabilizator.
Conform Ordinului comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor nr. 438/295/2002, E 296: Acid Malic este un aditiv interzis.

E bine ca se mai mica ceva in tara asta 🙂

You may also like...

2 Responses

 1. adidas says:

  pe la unele chioscuri inca se mai vinde

 2. Mirela Gruia says:

  Numele meu este Mirela Gruia si va scriu ca reprezentant oficial al berii Redd’s. As dori sa clarific cateva lucruri legate de subiectul articolului dumneavoastra. Cel mai important aspect de care va pot asigura este faptul ca Redd’s este un produs sigur, fara probleme de sanatate pentru consumatori.
  Situatia creata in ultimele zile este doar una de interpretare legislativa, acidul malic nefiind permis specific in bere in Romania, desi el poate fi folosit in alte tari. In plus, la o mica verificare, puteti descoperi chiar dumneavoastra ca acest ingredient este permis pentru folosirea in alimente.
  In ceea ce priveste stocul retras de pe piata, va pot confirma direct de la sursa ca acesta a fost considerat neconform tocmai din motivele expuse mai sus, dar in niciun caz nu prezinta motive de ingrijorare pentru sanatate.
  Formula Redd’s Fresh a fost deja schimbata, prin alinierea acesteia la varianta Redd’s Sun. Aceasta este conforma cu cerintele legislative si incepe sa fie livrata in magazine.
  Pentru ca nu am ascuns acest ingredient si nu a reprezentat niciun moment un pericol pentru sanatatea consumatorilor, acidul malic a fost permanent inscriptionat pe etichete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *