AZI este Ziua Sigurantei pe Internet

Marti, 10 februarie, este Ziua Sigurantei pe Internet, o zi dedicata in special celor mici, care sunt expusi la numeroase riscuri daca nu sunt supravegheati sau macar instruiti atunci cand navigheaza pe Internet.

A VI-a editie “Safer Internet Day 2009” va avea loc pe data de 10 Februarie 2009, fiind celebrata in peste 50 de tari din intreaga lume. Pentru a marca acest eveniment, Insafe a lansat competia “Cine stie, cistiga”, adresata copiiilor cu varste intre 10 si 15 ani, anunta SID2009.

safer_internet_day
Principalul obiectiv al Safer Internet Day 2009 este de a aduce impreuna sustinatori publici si privati relevanti, pentru a creste gradul de sensibilizare in utilizarea noilor tehnologii online, in special in randul copiilor si a tinerilor.

De asemenea, la nivel national, Consortiul Sigur.info, format din Organizatia Salvati Copiii Romania, Positive Media si Focus – Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual, organizeaza concursul cu tema “Familia mea Internautã!”.

Competitia are ca scop constientizarea de cãtre copii si tineri, dar si de cãtre pãrinti, a pericolelor navigarii nesupravegheate pe Internet.

Prima zi a Sigurantei pe Internet a fost organizata in 2004 iar numarul de participanti a crescut constant. La editia din 2008, la activitatile organizate in februarie au participat peste 120 de organizatii din 56 de tari, informeaza SaferInternet.org.

Copiii romani, pe locul I la concursul din 2008

La editia din 2008 a concursului european “Ziua Sigurantei pe internet 2008”, Romania s-a clasat pe locul I la categoria de varsta 5-10 ani. Proiectul castigator “I’m just a kid” a fost realizat de o clasa de 18 copii de la Colegiul gimnazial “Zaharia Boiu” din Sighisoara, judetul Mures.

Copiii au primit de la sponsorii concursului (Orange Romania, Microsoft Romania, UPC Romania si ECDL Romania) laptop-uri, camere foto digitale si MP3 Playere, din partea Orange, licente Windows Vista si Office din partea Microsoft Romania, stick-uri, camere web si toolkit-uri educative din partea UPC Romania, precum si manuale de utilizare a calculatorului din partea ECDL.

Peste 350 de copii din cca. 55 de institutii scolare au participat la etapa nationala a competitiei, acoperind mai mult de 22 de judete din intreaga tara. Cu un numar de 87 de proiecte inscrise in competitie, Romania s-a clasat astfel pe locul al III-lea din cele 55 de tari participante.

You may also like...

1 Response

  1. Litde says:

    Sigurantei pe Internet e ceva de domeniul fantasticului.
    Daca vorbim de siguranta hai sa o lumam din lumea reala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *