10 cai decente de a spune “adio” (pentru femei)

Despartirea nu este o treaba prea usoara, dar uneori trebuie sa o faci, pentru a-ti putea continua viata. Iata 10 moduri de a iesi cu decenta si gratie dintr-o relatie, identificate de reporterii de la aol.com.
Fii sincera!

Fii sincera cu tine insati si nu-i spune niciodata “nu este vina ta, este vorba despre mine”. Nu va “inghiti” astfel de scuze banale si se va simti ingrozitor.

Nu “lungi” lucrurile!

Daca nu mai merge, asta este. Spune-i imediat, nu amana discutia de pe o zi pe alta. Nu-i faci niciun bine si, in mod cert, nu va fi mai bine nici pentru tine.

Nu fi prea drastica!

Permite-i si lui sa vorbeasca, ati fost totusi parteneri de viata. Cum te-ai simti tu sa fii parasita? Pune-te in locul lui.

Puteti ramane prieteni?

In niciun caz! Cel putin pentru o vreme.

Nu-l insela!

Chiar daca relatia voastra “scartaie”, asta nu-ti da dreptul sa iesi cu altcineva. Cel putin nu inainte de a vorbi deschis cu partenerul tau si a lua o hotarare. Daca te intalnesti pe ascuns cu alt barbat, nu doar ca te va pune pe tine intr-o lumina proasta, dar ii va ridica si lui semne de intrebare.

Nu te certa si nu purta discutii inutile!

Treci repede la subiect si nu-l intrista mai mult decat este necesar.

Trimite-i o scrisoare!

Daca simti ca nu poti sa-i spui direct care este situatia, scrie-i gandurile tale. Responsabil insa, nu trimite sms-uri sau mesaje off-line pe messenger. Scrie o scrisoare sau un e-mail mai oficial, in care sa-i explici detaliat despre ce este vorba.

Te simti vinovata?

Daca vrei sa termini o relatie, ar trebui sa iei o decizie inainte ca situatia sa se inrautateasca. Sunt barbati care gasesc intotdeauna argumente pentru a da vina pe tine si pentru a obtine o a doua sansa.

Poarta discutia intr-un loc privat!

Nu va certati in public si, chiar daca nu-l mai placi, poti face in asa fel incat discutia sa aiba loc intr-un cadru intim.

Nu spune altora ce nu-ti place tie!

Nu vei avea niciun castig daca te vei purta mizerabil cu fostul tau partener. Nu il jigni si nici nu ridica tonul, chiar daca ati avut multe probleme. Gandeste-te ca ai putea fi tu in locul lui si nu ti-ar face placere sa se comporte dur cu tine.

Despartirea este intotdeauna un moment delicat, pe care trebuie sa-l abordezi cu grija si sa tii cont si de sentimentele lui. Sinceritatea te va ajuta sa iesi din situatii mai putin placute.   Sursa: Ziare.com

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *